MTB route Lichtenvoorde

Deze mountainbikeroute ligt ten oosten van Lichtenvoorde en gaat door de welbekende Besselinkschans. De plek waar jaarlijks de Zwarte Cross wordt georganiseerd. De route heeft en bosachtig karakter. Je kunt deze aansluiten op bijvoorbeeld de zwarte gravelroute Vragender van 18km. 

Startlocatie

TOP Beneman

Markering route

De route is gemarkeerd met houten palen met in het bruin het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes)

Niveau

De route is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde MTB’ers, waarbij er ook voor de fanatieke MTB’ers zeer uitdagende stukken in zitten.

Geen MTB vergunning vereist

Alle Achterhoekse MTB routes (m.u.v. route Zeddam - vignet Natuurmonumenten) zijn gratis te rijden. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Het is daarom mogelijk een vrijwillige bijdrage over te maken die volledig ten goede komt van Stichting MTB Achterhoek die het onderhoud verzorgt. Lees hier hoe je kunt doneren.

Vermissing bordje

Wanneer er routebordjes ontbreken of onvolkomendheden op de tracks zijn, kun je dit doorgeven aan Achterhoek Bordjes weg.