MTB route Lochem

Lochem

Barchem

Download GPX-bestand
15.3 km Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

MTB route Lochem kent een flink aantal hoogtemeters met mooie en uitdagende single tracks die je meenemen over de Paaschberg, de Lochemse Berg en de Kale Berg. De route wordt door velen bestempeld als een topper onder de Nederlandse MTB routes. Een absolute must dus voor de getrainde mountainbiker!

Startlocaties

-    Landgoedhotel Woodbrooke/Brasserie Woods in Barchem
-    Boetiek Hotel Bon Aparte in Barchem

Kleur pijlen

Paars

Hoogtemeters

De Lochemse Berg is met bijna 50 meter boven NAP de hoogste van de drie ‘bergen’. Voor Nederlandse begrippen is de route behoorlijk pittig door relatief steile hoogteverschillen. De verbinding tussen Barchem en Lochem is nagenoeg vlak, mooi om je eerst warm te rijden. Vergeet voor je afdaling van de Kale Berg niet te genieten van de open doorkijk op het Achterhoekse landschap.

Omgeving

De route is gelegen in Nationaal Landschap De Graafschap. Deze omgeving kenmerkt zich door een rijke afwisseling in het landschap. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute. Het grootste deel van de route gaat door natuurgebied van het Geldersch Landschap. 

Verbinding naastgelegen routes

De route maakt onderdeel uit van het Achterhoekse MTB netwerk. De routes Lochem en Borculo raken elkaar en Lochem en Vorden zijn door een verbindingsroute van ca 1,7 km met elkaar verbonden. De markering van deze verbindingsroutes bestaat uit de 2 kleuren van de routes die worden verbonden. In totaal is er straks een aaneengesloten route met een lengte van zo’n 110 kilometer te fietsen. 

Niveau

Beginnende MTB’ers wordt afgeraden te starten met MTB route Lochem. De vrij vlakke routes Gorssel-Noord, Zutphen en Borculo zijn beter geschikt om kennis te maken met de mountainbikesport.

Lees meer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd
Hoogtemeters
Single tracks

Landgoedhotel Woodbrooke

Woodbrookersweg 1, 7244 RB
Barchem, Nederland

Boetiek Hotel BonAparte

Lochemseweg 37, 7244 RR
Barchem, Nederland

Deel deze route