Montferlandconcert

Kerkstraat 1, 7041 AB 's-Heerenberg | Toon op kaart

Op zondag 9 juli organiseert het Montferland Cultuurfonds een concert waarbij Symfonia Jong Twente optreedt in de Sint Pancratiuskerk te ’s-Heerenberg.  Topviolist Razvan Stoica is te gast als solist en speelt het prachtige stuk Poème van Chausson. 

Met leden in de leeftijdscategorie tussen de 14 en 25 jaar doet Symfonia Jong Twente haar naam eer aan. Veel van de ongeveer 55 jonge muzikanten zijn opgeleid in het Juniororkest van Symfonia, waardoor er een hechte onderlinge band tussen de musici is ontstaan. Het orkest speelt op hoog niveau en brengt symfonische muziek van onder andere Chausson en Dvořák ten gehore. 

Oud lid van het orkest, Malte Schiller, heeft speciaal voor het concert een muziekstuk gecomponeerd dat wordt opgevoerd in combinatie met een live ambient soundbeleving ‘Life voyage’ van sound artist Jancsi Plompen. 

Alexander Geluk, niet onbekend in ’s-Heerenberg, treedt al meerdere jaren als dirigent op voor Symfonia. Samen hebben ze in 2010 het beroemde Summa Cum Laude concours in Wenen gewonnen met ‘Excellent Success’.  

De kaarten kosten €10,00 per persoon en zijn te koop via Montferlandcultuurfonds.nl, telefonisch op 0314-674114 of bij ’t Koffiehuus te ’s-Heerenberg.   De kerk is open vanaf 14.00 uur waarna het concert zal aanvangen om 14.30 uur. 
 

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek