Montferlandse Toppenroute

Een echte wandelklassieker

De Montferlandse Toppenroute

Deze route is een unieke, grensoverschrijdende wandelroute via knooppunten. De route verbindt 18 heuvels in het Bergherbos en net over de grens met elkaar. Elke heuvel heeft een eigen verhaal. Geniet van de bossen, heuvels, slingerende paadjes, prachtige vergezichten en diversiteit in flora en fauna.

Wil je alle toppen aandoen? Dan bewandel je de klassieker van 32,5 kilometer. Natuurlijk kun je de route ook in twee prachtige etappes opdelen. De eerste dag loop je "bovenlangs" van Zeddam naar Elten (17,7km) en de volgende dag "onderlangs" terug (14,8km). Andersom kan ook, want de route is beide kanten op te wandelen. 

Uiteraard is het ook mogelijk om een kleinere etappe te kiezen. Deze zes etappes staan hier beschreven. 

Bewegwijzering

Tijdens het wandelen volg je de pijlen op de geel/blauwe routebordjes. Kom je op een knooppunt dan kies je naar welk knooppunt je je route wil vervolgen. Wanneer je de QR codes op de toppen scant, krijg je leuke wetenswaardigheden over de omgeving te zien. 

Overnachten

Wil je een meerdaagse trip hier van maken? Groot gelijk! De route en de omgeving is te mooi. Kijk hier voor het aanbod overnachten

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route