De Montferlandse Toppenroute

Zeddam

's Heerenberg

Beek

Kilder

Stokkum

34.61 Km 06:55 uur Wandelroute

De ‘Montferlandse Toppen Wandelroute’ is een echte aanrader. Deze unieke, 42,2 km lange grensoverschrijdende knooppuntenroute, verbindt 18 heuvels in het Bergherbos en Eltenberg met elkaar. De toppen zijn de uitgangspunten van spannende en gevarieerde wandelingen. Door middel van knooppunten kan de wandelaar kiezen voor secties van de route, maar door haar lengte is de wandelroute ook een prima basis voor meerdaagse arrangementen. De hele route is voorzien van bebording en kan in twee richtingen gelopen worden.

Het idee achter de route is om al wandelend de 18 ‘Toppen’ van Montferland aan te toen. Elke top heeft een naam en een verhaal. Wetenswaardigheden over het unieke gebied wat zich voor het oog van de wandelaar ontrolt, wordt op elke top gecommuniceerd, door middel van een QR-code op bordjes die men kan scannen met een smartphone. En voor wie niet de volle 42,2 km wil of kan lopen zijn er middels knooppunten kortere routes af te leggen, zowel linksom als rechtsom.

Nederland is een bijzondere internationale lange afstandsroute rijker in een gebied wat het dubbel en dwars verdient, ontdekt en steeds weer herontdekt te worden. Buiten Limburg kennen wij in ons land geen gebied zo heuvelachtig dan het Montferland en toch zo divers, daar waar het heuvelland afdaalt naar de oevers van de Rijn. Het Montferland vind je nergens anders. De Toppenroute is een geweldig uitgangspunt voor een meerdaags verblijf.

De Toppenroute is al wandelkaart verkrijgbaar bij de volgende locaties:

Trailrunning

De Montferlandse Toppenroute leent zich ook uitstekend voor een uitdagende trailrun. Kijk op Outdoor Achterhoek voor meer informatie.