Natuurtheater Zeddam: Barghse Jongens met Keulse Rock-pop

Bovendorpsstraat 16, 7038 EC Zeddam | Toon op kaart

Barghse Jonges met Keulse Rock-pop in het Natuurtheater Zeddam

Op vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur kunnen de liefhebbers van het Keulse Rock-pop repertoire genieten en dan met name dat van de Bläck Föös. Voor de mensen uit de streek een feest van herkenning en voor nieuwkomers een kennismaking met de streekcultuur “bi-j ons aan de geût”.

Over de Barghse Jonges

De band heeft een naam opgebouwd als vertolker van het in onze grensstreek populaire Keulse rock-pop repertoire. De Barghse Jonges spelen geen één op één covers van deze band maar vooral muzikale bewerkingen met eigen teksten in het Liemers dialect, maar ook van andere grootheden uit de pop,rock en discohoek.

Optredens

Onder de grote muziekprojecten in een sporthal, festivaltent of open air van 3 tot 4.000 bezoekers hebben de Barghse Jonges een streep gezet. Dit jaar staan kleinschalige en intieme theaterconcerten op het programma, met meer aandacht voor het detail en de inhoud. Teksten met humor en een lach, maar ook nummers met een boodschap en een emotionele lading

Met het programma 'Woar 't ech um geet' combineert de band een lach en een traan. Humor in nummers als 'Hipsepeûtje' en 'Kom jij uit de Achterhoek' en melancholie in 'Mien Stad' en 'Thuus Bun' vormen een rode draad door het programma. Ook nummers volgen waarbij soms een traantje vloeit zoals 'Gi-j Bunt Hèvig', als ode aan hun moeders, of 'eûver 't jungske dat op de 4e mei niet wis waorum hij ni-j 't monument stond'.

Goede doel kankerbestrijding

De 15 koppige gelegenheidsformatie treedt doorgaans maar een paar keer per jaar top en de opbrengst wordt volledig gedoneerd aan Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Inmiddels heeft de band meer dan 300.000 euro bij elkaar gespeeld voor dit doel. Gemeenschappelijke benefietconcerten met de Bläck Fööss. leverden daarnaast ook 100.000 euro op voor Duitse onderzoeksprojecten.

Kaartverkoop

De entree is 12,50 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.natuurtheaterzeddam.nl/eventer/barghse-jonges/edate/2023-06-30/  of aan de kassa van het theater voorafgaand aan de voorstelling. Pinnen is ter plaatse mogelijk. Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. Dit wordt op facebook en de website daags van te voren bekend gemaakt.

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek