Ommetje Haarlose Veld verkorting

Haarlo

5.70 Km 01:25 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Dit is een verkorte route van de wandeling Ommetje Haarloseveld

Volg eerste de rode voetstapjes, bij splitsing rode en groene voetstapjes volg je de groene voor de verkorte versie van deze route. 

Voor meer informatie over de route: haarfolder-dv.pdf (landschapsbeheergelderland.nl)

Haarlo

Haarlo is een kerkdorp van Borculo, aan de rivier de Berkel. In 1980 kreeg het dorp landelijke bekendheid door de vondst van 1100 munten uit de dertiende eeuw. Een deel van die munten is te zien in Museum De Scheper in Eibergen.

Kerk de Kluntjespot Haarlo

De Oude Kerk van Haarlo is een klein achtkantig kerkje, bijgenaamd de Kluntjespot. Deze naam komt van de achtkantige (suiker)klontjespot, die vroeger in veel huishoudens werd gebruikt. Het kerkje staat tussen statige eikenbomen op een natuurlijke verhoging aan de rand van het dorp.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Recreatiegebied Hambroekplas

Op dit recreatiegebied kun je op een warme dag heerlijk zonnen en zwemmen. Er is een gezellig strand, een strandpaviljoen en een hotel-restaurant. Je kunt er het hele jaar terecht voor een wandeling om de plas.

Landgoed Erve Wolink

Op dit landgoed is het verleden goed voelbaar. Belangrijke elementen in het landschap zijn de monumentale hoeve, de oorspronkelijke perceelindeling, de singels en houtwallen. In dit gebied komen veel verschillende vogels voor, er zijn meer dan zestig soorten geteld.

Lees meer
Cultuur
Natuur
Gemarkeerd

TOP Prinsen

Eibergseweg 13
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route