Onbeperkt rondje Didam

Didam

14.67 Km 00:49 uur Handbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Op recreatiegebied Nevelhorst in Didam kan je terecht voor een rustige wandeling of sportieve activiteit. In de omgeving liggen verschillende wandel- en fietsroutes waarvoor Nevelhorst een goed start- of rustpunt is in een groene omgeving. Daarnaast is Nevelhorst het enige recreatiegebied van Leisurelands waar honden het gehele jaar zijn toegestaan. Op Nevelhorst is voldoende gratis parkeerplek. Er staan geen slagbomen zoals op andere recreatiegebieden van Leisurelands.

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

De Nevelhorst 

Natuurgebied De Nevelhorst ligt ten noorden van recreatiegebied De Nevelhorst in Didam. Natuurgebied De Nevelhorst is een bewaard gebleven enclave bos (het Baerlebos) in een verder vrij open agrarisch landschap. Doordat het natuurgebied op de overgang van zand– naar kleigrond ligt, komen er veel verschillende planten– en diersoorten voor.

Landgoed Het Jagershuis

De geschiedenis van dit landgoed gaat terug tot 1825, toen twee neven het merendeel van de Wehlse heide aankochten. Het waren woeste heidegronden waar schapen graasden en plaggen werden gestoken.

Sint Martinusmolen

Dit is een beltmolen: een molen die op een belt (bult) is gebouwd, zodat hij meer wind vangt. De molen uit 1855 is vernoemd naar Sint Maarten, die nog altijd wordt herdacht  op 11 november. Je kunt de molen op zaterdag bezoeken.

Didam

Het dorpje heeft in het verleden verschillende soorten namen gehad. Zo heeft het dorpje Dedem, Dydam en Diem geheten. Didammers noemen het nog steeds DIEM. Didam is o.a. een schutterijen dorp. Traditie staat hoog in het vaandel bij de Didammers en het schutterfeest is een jaarlijks terugkerend feest.

Lees meer
Natuur

SP33 De Nevelhorst

Nevelhorstpad 2
07
08
10
03
02
20
21
16
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route