Openluchttheater Lochem

Onderlangs, 7241 Lochem | Toon op kaart

Op de flank van de Paasberg, aan de rand van het bos ligt het sfeervolle, groene Openluchttheater van Lochem. Al meer dan 100 jaar is ‘De Zandkuil’ een geliefde plek bij veel Lochemers. Vroeger werd hier zand gewonnen en werd de 'kuil' al snel ontdekt als speelplaats. In het weekend was het een populaire picknickplek en met Pasen was er een gigantisch paasvuur.

In 1938 werd De Zandkuil een openluchttheater. Sindsdien kun je hier buitengewoon genieten van een mooi concert, toneel en theater. Het openluchttheater is in een kuil gebouwd, met een tribune tegen de flanken van de Paasberg en een groot veld beneden voor het podium. Er is nu plek voor maximaal 2.000 bezoekers. 

De echte glorietijd van het theater was tussen 1968 en 1986. Toen was De Zandkuil wereldberoemd door het jaarlijkse popfestival op Hemelvaartsdag. Vele grote namen stonden al op het podium. Duizenden fans wisten de weg naar Lochem te vinden. Nu vinden er een aantal keren per jaar kleiner en grotere evenementen plaats. Het theater wordt geheel gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan het beheer, onderhoud en in stand houden van het theater. 

Meer informatie