Veen route

& Lochem
11.30 Km 02:16 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Met deze elf kilometer lange wandeling ontdek je zowel het historische centrum van Lochem als het prachtige buitengebied. Je komt onder andere langs veengebieden, over heuvels en door bos. Onderweg spot je ongetwijfeld bijzondere dieren en planten! Daarnaast kom je langs plekken vol cultuurhistorie, zoals een oude havezate, een watertoren en een openluchttheater. Volg de bordjes met de zwarte voetjes.

Paaschberg

De Paaschberg (25 meter) ligt tegen Lochem aan. In het heuvelachtige bos kom je onder andere een watertoren en een bijzonder openluchttheater tegen. De Paaschberg is een onderdeel van de stuwwal waarvan de Lochemse Berg het hoogste punt vormt.

Lochem

Lochem kreeg al in 1233 stadsrechten en heeft een monumentale, oude binnenstad. De ideale plek om te genieten van kunst en cultuur, te winkelen in een van de leuke winkels of op een fijn terras neer te strijken.

Kasteel de Cloese

Aan de rivier de Berkel en op loopafstand van de Lochemse Berg, vind je dit kasteel uit 1520. Vroeger was dit huis een havezate. De huidige aanblik is vooral te danken aan een ingrijpende verbouwing in 1886. Het kasteel is alleen van buiten te bezichtigen.

Watertoren Lochem

De monumentale watertoren op de Paaschberg is gebouwd in 1924 en ontworpen door architect H. Wessel. Bijzonder aan deze watertoren is, dat deze in eerste instantie ook de functie van uitkijktoren had. De bouwvallige uitkijktoren die eerst op deze plek stond, werd ten gunste van de watertoren afgebroken.

Openluchttheater Lochem

Aan de rand van het bos ligt het sfeervolle, groene openluchttheater van Lochem. Het podium bevindt zich op een groot veld en de tribune is tegen de flanken van de Paasberg gebouwd. Een bijzondere plek om van muziek, toneel en theater te genieten.

Startpunten

SP13 Erve Harkink
Zwiepseweg 138
Lochem
SP10 Lochem
De Gloep
Lochem
TOP Bon Aparte
Lochemseweg 37
Barchem

Deel deze route