Rondje Dale

Aalten

7.24 Km 01:27 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Dale is een buurtschap ten noorden van de kern van Aalten. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit buurtschap op een lage plek: onderaan de westelijke helling van het Oost-Nederlands plateau. Het glooiende landschap herinnert nog aan de ijstijd. Tijdens deze wandeling geniet je volop van het kenmerkende coulisselandschap, de eeuwenoude boerderijen en de stille landweggetjes in het prachtige buitengebied van Aalten. Volg de blauwe bordjes met blauwe voetstap.

1. Aalten

Aalten is gebouwd op een aantal heuvels, dat komt in Nederland niet veel voor. Het marktplein - met stadhuis, kerk en de Aaltense Musea - is een beschermd dorpsgezicht. In het Nationaal Onderduikmuseum krijg je een goed beeld van het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

2. Buurtschap Dale

Dit buurtschap ligt onderaan de westelijke helling van het Oost-Nederlands plateau. In het buurtschap staan diverse oude boerderijen. Je herkent duidelijk het typische, glooiende essenlandschap.

3. Wijngoed de Hennepe

Op eeuwenoude esgronden wordt al meer dan tien jaar moderne druiventeelt toegepast.
Met veel zorg worden de druiventrossen geoogst en verwerkt tot Achterhoekse wijn. Op het wijngoed worden rondleidingen en proeverijen gegeven. De moeite waard om even van de route af te wijken!

Lees meer

TOP Het Noorden

Lichtenvoordsestraatweg 44

SP17 Wijngoed de Hennepe

Romienendiek 3
D85
Y69
Y20
V69
Y54
Y18
Y16
Y63
Y86
Y56
Y83
D77
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route