Rondje Exel

& Lochem
17.62 Km 03:31 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Langs het Bijzondere Bomenpad staan zeventien verschillende soorten bomen. Elk met hun eigen verhaal. Voor bomenliefhebbers is deze wandelroute een must! Zo kom je onderweg langs de dikste eik van Nederland, diverse mammoetbomen en over het Bijzondere Bomenpad. Al deze indrukwekkende bomen staan op de landgoederen Ampsen en Verwolde.  

Deze route is gemarkeerd met bordjes met groene voetjes

Start- en eindpunt Landgoed Ampsen

Gekleurde luiken

Let op de gekleurde, vrolijke luiken van de boerderijen die bij de landgoederen horen. Ze zijn geschilderd in de familiekleuren van destijds. Bij landgoed Ampsen zijn ze blauwwit, bij Verwolde zwartgeel. Heb je koffie en een boterham meegenomen? Er zijn hier leuke plekjes om te picknicken. Ook kun je bij Huis Verwolde (tijdens openingstijden) iets kleins nuttigen.

Bijzondere Bomenpad

Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat Huis Verwolde. Dit edelmanshuis is omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk. Heb je genoeg tijd? Dan is het Bijzondere Bomenpad een aanrader. Het is een wandeling van ongeveer een half uur door de tuin en het park. Er staan maar liefst zeventien verschillende boomsoorten. De ‘Dikke Boom’ van Verwolde kun je niet missen; met een omvang van bijna acht meter is het de dikste eik van Nederland. De leeftijd van de boom wordt geschat op 450 à 500 jaar.

Via klaphekjes terug naar Ampsen

Op het landgoed Kranegoor wandel je via een aantal klaphekjes door weilanden weer richting Ampsen. Heb je je hond mee? Houd hem hier aan de lijn om de koeien of het wild geen schrik aan te jagen. 
 

Startpunten

SP22 Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
Laren
SP18 Landgoed Ampsen
Laan Ampsen
Lochem

Deel deze route