Rondje Markvelde

Neede

Noordijk

Download GPX-bestand
15.61 Km 03:07 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Volg de bordjes met zwarte voetjestapjes.

De wandeling door buurtschap Markvelde brengt je langs prachtige beekjes, natuur en loopt over de Needse berg. 

Zandvang Schipbeek
Als eerste ga je langs rivier de Buursebeek die overgaat in de Schipbeek. De Buursebeek laat in een breder gedeelte, wat men “De Zandvang” de noemt, zijn meegesleepte zand en gruis vallen. De Zandvang is onderdeel van de Schipbeek, maar is aan beide zijden afgesloten door een stuw. Door de beperkte waterpeilschommelingen zijn er geen problemen voor de ontwikkeling van vis. De Zandvang is zelfs opgenomen in de landelijke lijst van viswateren.

Noordijkerveld
De route voert je langs het heidegebied Noordijkerveld. Het is een gebied binnen het buurtschap Noordijk en op dit moment 40 hectare groot. Noordijk heeft een sterk agrarisch karakter. In het buitengebied zijn er boerderijen te vinden te midden van landerijen. Grote delen zijn stiltegebied.

Needse Berg
Verder voert de route je over de Needse Berg en moet je een beetje klimmen en afdalen, maar loop je vooral over leuke smalle bospaadjes. De Needse Berg is een stuwwal van 35 meter hoog uit de laatste ijstijd. Ver voor die tijd leefden er grote dieren in dit gebied, zoals oerossen, beren en woudolifanten.

Lees meer
Natuur

SP46 Den Blanken

Diepenheimseweg 44

SP44 't Haarhoes

Haardijk 2B
I38
W98
I25
I35
I54
W18
I76
I77
I79
I14
SP44
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route