Rondje Markvelde

Neede, & Noordijk
15.61 Km 03:07 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg de bordjes met zwarte voetjestapjes.

De wandeling door buurtschap Markvelde brengt je langs prachtige beekjes, natuur en loopt over de Needse berg. 

Zandvang Schipbeek
Als eerste ga je langs rivier de Buursebeek die overgaat in de Schipbeek. De Buursebeek laat in een breder gedeelte, wat men “De Zandvang” de noemt, zijn meegesleepte zand en gruis vallen. De Zandvang is onderdeel van de Schipbeek, maar is aan beide zijden afgesloten door een stuw. Door de beperkte waterpeilschommelingen zijn er geen problemen voor de ontwikkeling van vis. De Zandvang is zelfs opgenomen in de landelijke lijst van viswateren.

Noordijkerveld
De route voert je langs het heidegebied Noordijkerveld. Het is een gebied binnen het buurtschap Noordijk en op dit moment 40 hectare groot. Noordijk heeft een sterk agrarisch karakter. In het buitengebied zijn er boerderijen te vinden te midden van landerijen. Grote delen zijn stiltegebied.

Needse Berg
Verder voert de route je over de Needse Berg en moet je een beetje klimmen en afdalen, maar loop je vooral over leuke smalle bospaadjes. De Needse Berg is een stuwwal van 35 meter hoog uit de laatste ijstijd. Ver voor die tijd leefden er grote dieren in dit gebied, zoals oerossen, beren en woudolifanten.

Startpunten

SP46 Den Blanken
Diepenheimseweg 44
Neede
SP44 't Haarhoes
Haardijk 2B
Neede

Deel deze route