Rondje Résidence

Winterswijk

Bredevoort

Lichtenvoorde

Zieuwent

Aalten

Lievelde

55.00 Km 03:03 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze prachtige fietstocht gaat grotendeels door het Nationaal Landschap Winterswijk. Dit is een uniek gebied van 22.000 hectare groot, met een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Je komt onder andere langs het Korenburgerveen en de Bekendelle: twee heel verschillende natuurgebieden die toch heel dicht bij elkaar liggen. Vervelen zul je je tijdens deze fietstocht dus zeker niet!

Op pad vanaf Résidence Lichtenvoorde:
Verlaat het park via de achterzijde. Fiets linksaf de Koemaatsdijk op richting knooppunt 89. 
Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Erve Kots
Verscholen in het coulisselandschap vind je Erve Kots. Hier bevindt zich onder andere het Achterhoeks Openluchtmuseum. Op een interactieve en vernieuwende manier zie je hoe de Saksische boer vroeger leefde en werkte. Er is ook een restaurant, een bierbrouwerij en een herberg.

Korenburgerveen
Het Korenburger- en Vragenderveen is ontstaan toen een grote ijstong zich na de ijstijd terugtrok. Er ontstond een kom waarin zich veenmos ontwikkelde. Nu is dit beschermd natuurgebied waar bijzondere planten groeien. Op afspraak worden er rondleidingen gegeven.

Bekendelle
Dit is een van de weinige moerasbossen in Nederland. Bij regenachtig weer staat een deel van het gebied onder water. Als je geluk hebt, ontdek je de ijsvogel of de grote gele kwikstaart. Maar er komen ook bijzondere planten voor, zoals de slanke sleutelbloem en de bosgeelster.

Bredevoort
Dit eeuwenoude vestingstadje met zijn smalle straatjes en oude gebouwen is vooral bekend als Boekenstad. Er zijn veel tweedehandsboekenwinkels en antiquariaten. Ook worden hier regelmatig boekenmarkten georganiseerd.

Vennebulten
Aan het Aaltense Goor grenst natuurgebied De Vennebulten. Het gebied bestaat uit vennen met heuvels die onder andere begroeid zijn met jeneverbes, heide, grove dennen, eiken en berken. De dekzandrug waarop het natuurgebied zich bevindt, is ontstaan tijdens de laatste ijstijd.

Lees meer
Natuur

TopParken - Residence Lichtenvoorde

Boschlaan 26
89
27
98
85
32
33
33
05
05
06
14
20
21
30
30
27
24
23
47
47
45
44
65
43
39
66
34
29
30
18
31
88
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route