Résidence Doetinchem

Lichtenvoorde, & Doetinchem
57.57 Km 03:12 uur Fietsroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Volg deze route via de knooppuntenbordjes.

Lichtenvoorde

Lichtenvoorde staat in de regio te boek als Keistad. Deze naam dankt zij aan de ruim 20.000 kg zware zwerfkei die schoenmakers in het verleden van het Vragenderveld naar de Markt hebben getrokken. In het gezellige plaatsje Lichtenvoorde is het goed toeven. 

Vennebulten

In dit mooie natuurgebied lopen mooie schapen rond, die hun thuis hebben in de schaapskooi. Beklim ook eens de uitkijktoren voor een weids uitzicht op de omgeving.

Landgoed Slangenburg

Landgoed Slangenburg is een Nederlands 17e-eeuws landgoed van bijna 600 hectare bestaande uit bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden nabij Doetinchem.

De Wrange

De naam “De Wrange” herinnert aan de tijd dat hier nog veel dassen leefden. Een burcht van een das noemt men een “Wrange” Omdat de dassen de voorkeur geven aan zandige grond, waar ons gebied uit bestaat, om hun holen te graven, is het dus niet verwonderlijk dat zij hier graag leefden.

Kerkenpaden

In de zeventiende eeuw is er in de Achterhoek een heel netwerk van kerkenpaden ontstaan. Hoewel het katholicisme in 1627 verboden was, bleven veel katholieken trouw aan hun geloof. Ze bezochten schuilkerken of liepen naar de kerk in Zwillbrock, net over de Duitse grens. De gelovigen moesten vaak flinke afstanden overbruggen en liepen dan binnendoor: over weilanden, langs slootjes, over bruggetjes en door bossen. Zo ontstonden overal verborgen paden. 

Startpunten

TopParken - Residence Lichtenvoorde
Boschlaan 26
Lichtenvoorde

Deel deze route