Rondleiding Wijngaard Montferland

Munsterweg 4, 7081 HJ Gendringen | Tel: +31 6 20489536 | Toon op kaart

Wijngoed Montferland
In de heuvels van het Montferland en op boerenland in het buurtschap de Wals bij Gendringen zijn op 4 hectare Achterhoekse bodem 2 wijngaarden aangelegd. Maar liefst 14.000 wijnstokken zorgen voor de productie van rode, witte en rosé-wijnen van hoge kwaliteit.

Het Wijngoed is gestart in 2004 met de aanplant van nieuwe rassen, die zorgen voor wijnen van hoge kwaliteit. In de loop der jaren hebben wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw Magda het wijngoed uitgebreid met een professionele wijnmakerij, wijnkelders en een Wijnhuis. De wijnen van Wijngoed Montferland zijn bekroond met Nationale en Internationale prijzen (o.a. gouden medailles in Berlijn en Wenen).

Rondleidingen
Een bezoek met je groep aan Wijngoed Montferland is meer dan een wandeling door de wijngaarden. Je wordt gastvrij ontvangen en rondgeleid door wijnboer Leon Masselink en hij vertelt graag over zijn werk en zijn wijnen. Een bezoek aan de kelders met rijpende wijnen in flessen en houten vaten hoort daar natuurlijk ook bij.

Ook zonder (grote) groep kun je terecht. Iedere zaterdag om 15.00 uur is er een rondleiding met proeverij voor individuele personen: neem een kijkje in de wijngaarden, de wijnmakerij en de wijnkelder. Daarnaast kun je heerlijk buiten genieten van een mini proeverij op het terras omringd door wijngaarden en weilanden.

Overige activiteiten
Een rondleiding is al indrukwekkend, maar de wijngaard beleven tijdens een diner tussen de wijnranken is pas een ervaring! Vooraf reserveren voor picknick of diner is gewenst. 

Kijk voor meer informatie over de rondleidingen en activiteiten op de website van Wijngoed Montferland.

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek