Rondom de Whemerbeek

9.34 Km 01:52 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een mooie wandelroute waarbij je, net als de kunstschilder Mondriaan, de schoonheid van het Achterhoekse landschap ontdekt.

Startpunt Villa Mondriaan

Vanaf Villa Mondriaan ga je linksaf de Zonnebrink op, dan meteen linksaf de Ratumsestraat in. Volg daarna de bordjes met gele voetstapjes.  

Mondriaan-raam

De route begint bij het Mondriaan-raam, een kunstwerk dat geïnspireerd is door ‘Gezicht op Winterswijk’, een schilderij van Mondriaan uit 1898. Als je door het raam kijkt, zie je de oude kern van Winterswijk zoals Mondriaan die heeft gezien en geschilderd. De kunstcarrière van Mondriaan is in Winterswijk begonnen, hij heeft hier zelfs van zijn achtste tot twintigste jaar gewoond.

Nieuwstraat/Strandbad

Je vervolgt je weg naar de Nieuwstraat waar veel reproducties hangen van het werk dat Piet Mondriaan daar heeft gemaakt en dan door naar het Strandbad in Winterswijk. Dit strand is in 2010 compleet gerestaureerd en weer open voor publiek.

Buskersbos/Boven-Slinge

Ervaar de natuur in en rondom het Buskersbos, vlak bij Winterswijk. De beek Boven-Slinge stroomt naast dit mooie bos, waardoor hier vele mooie bloemen en planten groeien. Het is zelfs mogelijk om een ijsvogel te spotten.

Whemerbeek

De route voert je vervolgens langs de totaal heringerichte Whemerbeek. Deze beekis breder en ondieper gemaakt. In de beekzone zijn ook verschillende poelen, deze zijn van groot belang voor een kleurrijke flora en fauna.

Lees meer
Natuur
Kunst

SP07 Het Winkel

De Slingeweg 20

SP02 Station Winterswijk

Stationsstraat
SP02
G69
G25
Z81
Z87
G39
G78
G12
G45
G71
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route