Ruiter- en Menroute Winterswijk

Winterswijk

21.50 Km 02:41 uur Ruiterroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze ruiter- en menroute neemt je mee door Nationaal Landschap Winterswijk. Glooiend landschap, eeuwenoude paden, kabbelende beekjes en de bomen en struiken in bloei, zorgen ervoor dat je continue verrast wordt. De voor Winterswijk typische Scholtenboerderijen doen lijken of de tijd hier stil heeft gestaan. De zandwegen blijven zich opvolgen en doordat het er verkeersluw is, is de kans groot dat je wild als hazen, fazanten en reeën tegenkomt. Wil je een langere afstand rijden? Kies dan de route van 32 km. door Nationaal Landschap Winterswijk.  

Startlocaties 

Op de onderstaande locaties vind je ruimte parkeergelegenheid voor een paardentrailer:

Bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met rood-bruine bordjes van de KNHS met opdruk van een ruiter met paard en koets. Voor deze route volg je vanaf Berenschot's Watermolen de volgende nummers: 23-25-1-2-3-25-23. Ook kun je het GPX bestand van de route downloaden voor in je navigatiesysteem. Deze vind je onderaan deze pagina.

Afstand

De totale lengte van de route is 20,8 km, maar deze is eenvoudig in te korten of te verlengen door gebruik te maken van naastgelegen knooppunten. Je plant een eigen route aan de hand van de ruiterkaartjes, gratis verkrijgbaar bij VVV Winterswijk, of met de routeplanner op ruiterenenmennen.nl

Omgeving

Deze ruiterroute neemt je mee door Nationaal Landschap Winterswijk: een gebied van bijna 22.000 hectare groot tussen Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en de Duitse grens. Je komt er bosjes, lanen, moerassen, houtwallen en af en toe hoogveen tegen. Het halfopen landschap met kleine percelen zorgt voor veel variatie en een verrassing om elke hoek. Het netwerk is maar liefst 230 km lang en bestaat vooral uit verkeersluwe wegen.

Geen ruitervergunning

Voor het rijden in Nationaal Landschap Winterswijk heb je géén vergunning nodig. Het buitenrijden is hier dus gratis! De paden worden onderhouden door vrijwilligers van lokale maneges. Heb je het idee dat er een bordje mist? Meld het hier.

Lees meer

TOP Berenschot

Wooldseweg 74

Roerdinkhof

Roerdinkweg 1
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route