Schrijversavond Museum STAAL

Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen | Tel: +31 575 474 317 | Toon op kaart

Valentijnsdag, 14 februari, heet de dag te zijn waarop we de liefde vieren. Elkaar verblijden met bijvoorbeeld chocolade, bloemen of een cadeautje. Meedeinend op de golf van romantiek zorgt Museum STAAL in Almen die dag voor een andere verrassing: een schrijversavond met Bas Steman.

De Zutphense schrijver, dichter, presentator, regisseur, en één van de ‘ridders van Gelre’ (van Omroep Gelderland), vertelt in Museum STAAL waarom 14 februari zo’n bijzondere datum voor hem is. Hij leest voor uit zijn boek ’Morgan’. Een autobiografische roman over een soldaat en zijn grote liefde.

In beeld en tekst neemt hij zijn gehoor ook mee in het avontuur van zijn laatste roman, De Lafaard. Een verhaal over twee broers uit een groot Veluws gezin, twee broers die worstelen met de oorlogsjaren. De een noemt de ander alsmaar lafaard. Verderop in het boek blijkt hij meer een held te zijn geweest. Zonder dat zijn familie het wist, heeft hij een gestrande Amerikaanse piloot onderdak geboden: in het duivenhok bij de boerderij.

Steman wordt die avond in Museum STAAL geïnterviewd door Sander Grootendorst. De Zutphense journalist en dichter bevraagt zijn plaatsgenoot over diens twee boeken: ‘Morgan’ en ‘De Lafaard’. Aan het slot signeert Steman zijn boeken. U kunt deze boeken in het museum kopen, vanaf vrijdag 10 februari.

De schrijversavond begint om 20.00 uur; de inloop is vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt €7,50 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum via  0575 474317 of via info@museumstaal.nl

Meld u svp aan want het aantal zitplaatsen in beperkt.

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek