Sevink molen - Rondom het Hilgelo

Winterswijk, & Meddo
9.48 Km 01:54 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Deze route laat je kennismaken met een uniek stukje Nederland: het Nationaal Landschap Winterswijk.  Het totale gebied is 22.000 hectare groot, dus je hoeft je niet te vervelen. Maar geen paniek, tijdens deze route wandel je maar zo’n 9 kilometer. Je loopt onder andere rondom ’t Hilgelo, een ruime waterplas die door zandwinning is ontstaan. Op warme dagen een fijne plek voor ontspanning en verkoeling, in de andere jaargetijden is het hier heerlijk rustig en sereen. Verder wandel je langs molens, langs beekjes en door het buurtschap Meddo. Volg de paarse voetstapjes.

Winterswijk

Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Nationaal Landschap Winterswijk

Een uniek gebied van 22.000 hectare groot, met een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel zeldzame en beschermde dieren en planten naast elkaar leven.

’t Hilgelo

Op dit recreatiegebied geniet je van het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater. Rondom ‘t Hilgelo liggen verschillende campings en accommodaties. Bij Beachclub MEER ontspan je aan de rand van het water met een hapje en een drankje.

Buurtschap Meddo

Meddo is een buurtschap dat hoort bij de gemeente Winterswijk. Vanuit de eeuwenoude traditie van naoberschap zorgen de bewoners hier voor elkaar in goede en slechte tijden, zoals bij een huwelijk, geboorte of begrafenis.

Beurzerbeek

Het natuurgebied de Beurzerbeek bestaat uit de gelijknamige beek en de aangrenzende gras- en bouwlanden. De beek ontspringt net over de grens met Duitsland en mondt ten zuiden van Meddo uit in de Groenlose Slinge. Je kunt er ijsvogels en aalscholvers spotten.

Startpunten

TOP Sevink Mölle
Meddoseweg 40
Winterswijk Meddo
SP05 De Eendracht
Geldereschweg 84
Winterswijk Meddo

Deel deze route