Sikkelerroute

& Ruurlo
6.29 Km 01:15 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Of je nu zelf verblijft op Buitengoed ’t Sikkeler of niet, deze route is een echte aanrader. De wandelroute is iets meer dan 6 kilometer en lang en start direct naast het park. Je verlaat het park via de hoofdingang, gaat linksaf en volgt de blauwe voetstapjes. Je loopt door uitgestrekte bossen, langs houtwallen en een stukje langs het water. Onderweg spot je mooie bomen en planten en, als je geluk hebt, verschillende dieren. 

Buitengoed ’t Sikkeler

Dit kleinschalige, rustige vakantiepark is prachtig gelegen in de Ruurlose bossen. Je vindt er comfortabel ingerichte bungalows, prachtig aangelegde tuinen en echte gastvrijheid. In de directe omgeving starten verschillende fiets- en wandelroutes, zodat je de mooiste plekjes ontdekt.

Ruurlo

Ruurlo is vooral bekend om zijn prachtige ligging: aan de rand van Boswachterij Ruurlo. In dit 500 hectare grote natuurgebied vind je een afwisseling van bossen en weiden. Je kunt er uren rondwandelen. Daarnaast is Kasteel Ruurlo een belangrijke eyecatcher van dit dorp.

De Veengoot

Dit riviertje ontspringt in de buurt van Lichtenvoorde en loopt een heel stuk evenwijdig aan de Baakse Beek. Voorbij Wichmond komen beide beken samen, om uiteindelijk uit te monden in de IJssel.

Buurtschap Veldhoek

Veldhoek is een buurtschap: een groepje boerderijen bij elkaar. Vanuit de eeuwenoude traditie van naoberschap zorgen de bewoners hier voor elkaar in goede en slechte tijden, zoals bij een huwelijk, geboorte of begrafenis.

Startpunten

TOP De Heikamp
Hengeloseweg 2
Ruurlo

Deel deze route