Sikkelerroute

Ruurlo

6.29 Km 01:15 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Of je nu zelf verblijft op Buitengoed ’t Sikkeler of niet, deze route is een echte aanrader. De wandelroute is iets meer dan 6 kilometer en lang en start direct naast het park. Je verlaat het park via de hoofdingang, gaat linksaf en volgt de blauwe voetstapjes. Je loopt door uitgestrekte bossen, langs houtwallen en een stukje langs het water. Onderweg spot je mooie bomen en planten en, als je geluk hebt, verschillende dieren. Vooral als je even een stukje omloopt naar de Cactus Oase!

Buitengoed ’t Sikkeler

Dit kleinschalige, rustige vakantiepark is prachtig gelegen in de Ruurlose bossen. Je vindt er comfortabel ingerichte bungalows, prachtig aangelegde tuinen en echte gastvrijheid. In de directe omgeving starten verschillende fiets- en wandelroutes, zodat je de mooiste plekjes ontdekt.

Ruurlo

Ruurlo is vooral bekend om zijn prachtige ligging: aan de rand van Boswachterij Ruurlo. In dit 500 hectare grote natuurgebied vind je een afwisseling van bossen en weiden. Je kunt er uren rondwandelen. Daarnaast is Kasteel Ruurlo een belangrijke eyecatcher van dit dorp.

De Veengoot

Dit riviertje ontspringt in de buurt van Lichtenvoorde en loopt een heel stuk evenwijdig aan de Baakse Beek. Voorbij Wichmond komen beide beken samen, om uiteindelijk uit te monden in de IJssel.

Buurtschap Veldhoek

Veldhoek is een buurtschap: een groepje boerderijen bij elkaar. Vanuit de eeuwenoude traditie van naoberschap zorgen de bewoners hier voor elkaar in goede en slechte tijden, zoals bij een huwelijk, geboorte of begrafenis.

Belevingspark Cactus Oase

Een uniek stukje woestijn in de Achterhoek! Je maakt er kennis met duizenden soorten bijzondere, kleurrijke cactussen en planten zoals de vishaakcactus, de kokerboom en aloë vera. Overal staan zitjes waar je kunt genieten van het uitzicht en luisteren naar de zingende vogels. 

Lees meer

Buitengoed 't Sikkeler

Sikkelerweg 8
S51
N59
N62
N55
S36
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route