TOP De Heikamp

Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo | Toon op kaart

Om in te verdwalen.

De Heikamp

De naam van De Heikamp verraadt het verleden. Vroeger was hier namelijk allemaal heide, zover men kijken kon. Na de ontginning ervan is dit gebied met bomen beplant, de huidige boswachterij Ruurlo. De monumentale boerderij De Heikamp grenst aan de rand van dit bos. Inmiddels is de boerderij omgetoverd naar een pannenkoeken restaurant. In het bos vindt u nu het Klimbos Achterhoek, een unieke en enerverende beleving voor jong en oud.

Landgoed Ruurlo

Op loopafstand ligt ‘Huize Ruurlo’. Dit kasteel dateert uit de Middeleeuwen. Vanaf 2017 is het in gebruik als museum, waarbij het werk en leven van Carel Willink centraal staan. Naast boerderij De Heikamp ligt de doolhof, bestaande uit beukenhagen. Deze heggendoolhof is meer dan 100 jaar oud en is een van de grootste ter wereld! De doolhof en omliggend landgoed worden sinds de jaren tachtig beheerd door Staatsbosbeheer. In dit gebied draagt Staatsbosbeheer zorg voor een grote diversiteit in inheemse houtsoorten.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 39 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroute.

Fietsroutes

Wandelroutes

Kinderroutes

MTB routes

Klootschietroutes