Terug naar het Stenen Tijdperk

3.90 Km 01:00 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Wandelroute 5 km - 8 - 12 jaar

 

Een spannende wandelroute op de Needse Berg die met zijn hoogte van 35 meter en zijn diepe groeves een leuke route is voor kinderen. 

Heel lang geleden, zo'n 300.000 jaar, leefden er grote dieren in dit gebied, zoals de oeros, beren en enorm grote woudolifanten. En nóg veel verder terug in de tijd lag de Noordzee tot aan Neede! Dat weten we omdat we resten van zeedieren in de Needse Berg hebben gevonden, zoals haaientanden en fossielen van schelpen. 

Tijdens deze route worden kinderen teruggeleid naar Het Stenen Tijdperk. De gemarkeerde route loopt door een groot bosgebied en voert onder meer door een zandkuil met uitgebreide speel- en picknick mogelijkheden. 

Het beginpunt ligt bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij café restaurant De Olde Mölle aan de Diepenheimseweg naast de Hollandsche Molen. Vanaf hier kun je met de auto naar het startpunt van de wandelroute op de Berg (circa 1,5 km), of met de fiets binnendoor (circa 1 km). Lopend kan natuurlijk ook. Na afloop keer je weer bij de TOP locatie terug.

Lees meer

TOP De Olde Mölle

Diepenheimseweg 21, 7161 MH
Neede, Nederland
W97
I39
I35
W98
W97
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route