Terug naar het Stenen Tijdperk

Neede

3.89 Km 00:47 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Wandelroute 5 km - 8 - 12 jaar

Een spannende wandelroute op de Needse Berg die met zijn hoogte van 35 meter en zijn diepe groeves een leuke route is voor kinderen. 

Heel lang geleden, zo'n 300.000 jaar, leefden er grote dieren in dit gebied, zoals de oeros, beren en enorm grote woudolifanten. En nóg veel verder terug in de tijd lag de Noordzee tot aan Neede! Dat weten we omdat we resten van zeedieren in de Needse Berg hebben gevonden, zoals haaientanden en fossielen van schelpen. 

Tijdens deze route worden kinderen teruggeleid naar Het Stenen Tijdperk. De gemarkeerde route loopt door een groot bosgebied en voert onder meer door een zandkuil met uitgebreide speel- en picknick mogelijkheden. 

Het beginpunt ligt bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij café restaurant De Olde Mölle aan de Diepenheimseweg naast de Hollandsche Molen. Vanaf hier kun je met de auto naar het startpunt van de wandelroute op de Berg (circa 1,5 km), of met de fiets binnendoor (circa 1 km). Lopend kan natuurlijk ook. Na afloop keer je weer bij de TOP locatie terug. Volg de bordjes met de mammoet.

Lees meer
Kinderroute

TOP De Olde Mölle

Diepenheimseweg 21
W97
I20
I39
I35
I25
W98
I42
I40
I33
W97
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route