Treintrail Zutphen-Ruurlo

Ruurlo

Vorden

Zutphen

Download GPX-bestand
43.40 Km 04:21 uur Trailrunning
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Samen met Mud Sweat Trails ontwikkelden we deze trail die je meeneemt langs de Berkel, het Kienveen en de langdgoederen van Vorden en Ruurlo. Wil je de route verkorten tot 27 km? Download dan de GPX van het traject Zutphen-Vorden, om vanaf Vorden de trein weer terug naar Zutphen te nemen. 

Startlocatie

  • NS Station Zutphen

Ben je met de auto? Dan kun je deze parkeren bij Q-Park P+R Station, Lijmerij 2 in Zutphen

Routebeschrijving

Je loopt hard aan de hand van de GPS track, die je downloadt voor op je GPS-apparaat. Enige ervaring met het lopen op een GPS track is aan te bevelen. Zorg voor voldoende batterijen om een uur of zes met je navigatie te kunnen lopen. Bij een gps-horloge kan een extern batterypack een uitkomst bieden. Een handheld gps met kaartfunctie is iets gemakkelijker om mee te navigeren. Neem voldoende water en eten mee.

Route in het kort

De route start in Hanzestad Zutphen. Na zo'n 1,5 km verlaat je de stad, om je weg te vervolgen langs de meanderende Berkel. In het verleden was het een belangrijke handelsrivier voor de Achterhoek: tegenwoordig is het er heerlijk recreëren met een kano of in een Berkelzomp onder begeleiding van een Berkelschipper. Langs de Berkel loop je lange tijd over een smal pad om vervolgens richting Kienveen en Grote Veld te trekken. Van Vorden naar Ruurlo kom je vervolgens langs lanen, kronkelende beekjes en een watermolen. Op geringe afstand van eindpunt station Ruurlo (niet direct zichtbaar) kom je langs het 700 jaar oude Kasteel Ruurlo. Deze kun je onderweg nog even meepakken door even rechtsaf te slaan in plaats van links naar station Ruurlo. 

Niveau

Dit traject kent geen lastige klimmetjes, maar door de lange afstand is een goede conditie en ervaring met onverharde ondergronden aan te bevelen. Door bij Vorden de trein terug te pakken is de route te verkorten van 43 naar 27 km.

GPX

Het GPX bestand is te downloaden via onderstaande button. Vanuit de gedownloade bestanden kun je hem omzetten naar je navigatie app. Enige ervaring met het hardlopen op GPX is aan te bevelen.

Lees meer

SP31 Station Zutphen

Stationsplein 20
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route