Treintrail Zutphen-Vorden

26.40 Km 02:38 uur Trailrunning

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Samen met Mud Sweat Trails ontwikkelden we deze trail die je meeneemt langs de Berkel, de 'aorta van de Achterhoek', over afwisselende single tracks en een over vlonderpad dat je richting Vorden laat gaan. De trail start in Hanzestad Zutphen, dat vlak naast de IJssel ligt. Al snel verlaat de trail de stad om richting het oosten te trekken. Wil je de route verlengen tot 43 km? Download dan het gehele traject Zutphen-Vorden-Ruurlo

Startlocatie

  • NS Station Zutphen

Ben je met de auto? Dan kun je deze parkeren bij Q-Park P+R Station, Lijmerij 2 in Zutphen

Routebeschrijving

Je loopt hard aan de hand van de GPS track, die je downloadt voor op je GPS-apparaat. Enige ervaring met het lopen op een GPS track is aan te bevelen. Zorg voor voldoende batterijen om een uur of drie met je navigatie te kunnen lopen. Bij een gps-horloge kan een extern batterypack een uitkomst bieden. Een handheld gps met kaartfunctie is iets gemakkelijker om mee te navigeren. Neem voldoende water en eten mee.

Route in het kort

De route gaat een heel eind langs de Berkel, die op meerdere plekken meandert. De rivier biedt een prachtig leefgebied voor karpers, ganzen, zwanen en aalscholvers die zich in grote getale laten zien. De vistrappen die je tegenkomt zijn gemaakt om de vistrek naar bovenstroomse wateren mogelijk te maken. Hierdoor wordt een waterstandverschil van ruim vier meter op een natuurlijke manier opgevangen. Na 12 km kom je bij Landgoed de Velhorst. Via het houten vlonderpad over het Kienveen vervolg je je weg. In Vorden is gebruik gemaakt van avontuurlijke single tracks die getipt zijn door lokale trailers! Via verschillende landgoederen en kastelen vervolg je je weg naar station Vorden.

Niveau

Dit traject kent geen lastige klimmetjes, maar door de relatief lange afstand is een goede conditie en ervaring met onverharde ondergronden aan te bevelen. Wil je de route verlengen tot in totaal 43 km? Loop dan het gehele traject Zutphen-Vorden-Ruurlo.

GPX

Het GPX bestand is te downloaden via onderstaande button. Vanuit de gedownloade bestanden kun je hem omzetten naar je navigatie app. Enige ervaring met het hardlopen op GPX is aan te bevelen.

Startpunten

SP31 Station Zutphen
Stationsplein 20
Zutphen