Vennebultenwandeling

Varsseveld

Harreveld

10.79 Km 02:09 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Aan de oostzijde van Varsseveld ligt het natuurgebied De Vennebulten. Het natuurgebied dankt zijn naam aan de vele vennetjes die worden omzoomd door heuvels met naaldbossen. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Deze 10 kilometer lange route doet verder kerkdorp Harreveld aan. Maar je wandelt grotendeels door het uitgestrekte buitengebied in dit afwisselende deel van de Achterhoek. Volg de groene voetstapjes.

Harreveld

Dit kerkdorp ligt in de gemeente Oost Gelre. In het centrum van het dorp vind je de Sint-Agathakerk uit 1867. Iets buiten het dorp, langs de N18, staat beltkorenmodel Hermien. Het dorp heeft een rijk verenigingsleven.

Heelweg

Heelweg is een buurtschap ten noorden van Varsseveld. Het bestaat uit veel boerderijen en twee woonkernen, Heelweg Oost en Heelweg West. De landerijen worden onderbroken door prachtige houtwallen en watergangen. Naast verharde wegen wordt het gebied ook doorkruist door fietspaden en zandpaden.

De Vennebulten

In de voorlaatste ijstijd ontstonden hier stuifduinen. Deze duinen werden lange tijd begraasd door schapen. Maar toen de schaapherder overleed, maakte de heide al snel plaats voor naaldbos. Nu is op veel plekken bos gekapt, lopen er weer schapen en herstelt de heide zich.

Schaapskooi en uitkijktoren Vennebulten

In het mooie natuurgebied De Vennebulten lopen bijzondere schapen rond, die hun thuis hebben in de schaapskooi aldaar. Beklim ook eens de uitkijktoren voor een weids uitzicht op de omgeving. Ook de schaapskooi zie je vanaf de toren goed.

Varsseveld

Jarenlang was Varsseveld niet bekend buiten de grenzen van de Achterhoek. Totdat oud-inwoner Guus Hiddink in 2002 Zuid-Korea naar de halve finale van het WK Voetbal leidde en Varsseveld wereldberoemd maakte. Een andere bekende Varssevelder is wielrenner Robert Gesink.

Lees meer

TOP De Radstake

Twente-Route 8

SP31 Harreveld

Kerkstraat
SP64
X72
X63
X17
X53
X89
SP31
B99
X26
G99
X35
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route