TOP De Radstake

Twente-Route 8, 7055 BE Heelweg | Toon op kaart

De Vennebulten

Aan de oostzijde van Varsseveld ligt het natuurgebied De Vennebulten. Het natuurgebied bestaat voornamelijk uit naaldbossen en ligt aan weerszijden van de uit de Romeinse tijd stammende Hessenweg. Het bos ligt op een oude zandrug temidden van het omringende natte heidegebied. Op de lage delen zijn nog heide en veen te vinden met enkele zeldzame jeneverbessen.

Kerkenpaden

In het kerkdorp Zieuwent is een netwerk van 10 kilometer kerkenpaden hersteld. Wandel- en fietspaden van boerderijen in het buitengebied naar de kerk in het centrum van het dorp zijn opgeknapt of opnieuw aangelegd. Langs de paden zijn kikkerpoelen aangelegd en de route is verfraaid met bruggetjes en kunstwerken. Ook in de kerkdorpen Harreveld en Mariënvelde zijn diverse kerkepaden aangelegd.

Herberg De Radstake

De Radstake, gelegen aan een oude Hessenweg was vroeger een plek waar koopmannen met hun huifkarren met handelswaar langskwamen. In het Zwarte Veen nabij de Radstake lagen rovers op de loer om de passerende huifkarren te overvallen. Als de rovers werden opgepakt na een overval werd bij De Radstake recht gesproken en werden de rovers ‘geradbraakt’, het rad en de stake waren attributen die hierbij werden gebruikt.

Welke routes kunt u hier starten?

Onderstaande bewegwijzerde routes zijn weergegeven op de kaart. Vanaf deze TOP wordt u door middel van handwijzers naar deze routes geleid. Daarna volgt u de markering die op dit paneel bij de route staat aangegeven.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 64 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kunt u zelf een route samenstellen. Ook kunt u hier starten met onderstaande themaroutes.

Wandelroutes

Mountainbikeroutes