Wijngaard Hesselink en Döttinkrö

6.77 Km 01:21 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Wijngaard Hesselink

Tussen de palm- en olijfbomen met uitzicht op de wijngaard bevindt zich Wijngaard Hesselink. Het ligt in het idyllische cultuurlandschap aan de weg van Winterswijk naar Vreden. Met keuze uit ongeveer vijftien verschillende wijnen is Hesselink winnaar van diverse medailles voor hun heerlijke wijnen.

Winterswijk                                                                

Het meeste oostelijke deel in heel de Achterhoek is Winterswijk. Het dorp barst van de bijzondere bezienswaardigheden. Er is bijzonder kleinschalig buitengebied, dat benoemd is tot Nationaal Landschap.

De omgeving van Winterswijk straalt vooral rust uit. Opvallend zijn de typische scholtenboerderijen: statige boerenhuizen te midden van grote boomgroepen. Scholtenboeren hadden vroeger de zorg voor het landschap. Het afwisselende coulisselandschap rond Winterswijk is mede aan hen te danken.

Start: Ga vanaf Wijngaard Hesselink linksaf de Vredenseweg op en meteen daarna rechtsaf het pad in. Volg de rode bordjes tot G13. Ga hier linksaf en volg de zwarte bordjes tot G34. Ga hier linksaf en volg de rode bordjes.
 

Lees meer
Natuur
Culinair
Wijnroute

Wijngaard Hesselink

Vredenseweg 168
G13
G44
G21
G34
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route