Winkelen in de Achterhoek

Urenlang winkelplezier in de Achterhoek!

Wie een dagje weg wilt winkelen is in de Achterhoek aan het juiste adres. Van bijzondere boetiekjes tot de bekende ketens: in de bruisende winkelstraten vindt je het allemaal. Bekende merken wisselen ze zich af met hippe en chique lokale winkeltjes. Naast modezaken zijn er ook tal aan boekwinkels, kook- en servies winkels en inspirerende interieurzaken. Wie na een dag winkelen heerlijk uit eten wilt kan bij een van de verschillende horeca zaken in het winkelcentrum heerlijk vertoeven. Of je nou alleen een dagje uit gaat in de Achterhoek, of er juist een weekend weg van maakt, winkelen in de Achterhoek is altijd een goed idee.

Winterswijk

In Winterswijk vind je bruisende winkelstraten rond de centraal gelegen, sfeervolle markt. Kom neuzen bij toonaangevende mode- en schoenenzaken, leuke boekwinkels en kook- serviezenwinkels. Het winkelen even moe? Neem dan een kopje koffie, drankje, lunch of een lekkere maaltijd in één van de sfeervolle cafés of restaurants die Winterswijk rijk is.Struinen door gezellige straten, neerstrijken op superleuke terrassen en gratis parkeren. Iedere laatste zondag van de maand is koopzondag, en kun je je vollop vermaken in het gezellige centrum. Dat is Winterswijk!

Zutphen

In het historisch centrum van Zutphen kun je heerlijk winkelen. Een dagje uit naar deze stad is een ideale combinatie tussen historie en vermaak. De bijzondere gevels in de straten en steegjes zorgen voor een mooi straatbeeld. De historische binnenstad in combinatie met de moderne winkels maakt het een echte beleving. Tussen de eigentijdse shops, orginele boetiekjes en galerieën vind je ook nog eens lekkere horeca zaken. Maak er een gezellig dagje winkelen van! Voor wie aan 6 dagen winkelen nog niet genoeg heeft kan iedere laatste zondag van de maand ook in Zutphen terecht, dan zijn namelijk de koopzondagen.

Doetinchem

Doetinchem, stad aan de IJssel, staat bekend als een gezellige winkelstad in de Achterhoek. De binnenstad heeft modezaken voor jong en oud waardoor iedereen hier wel iets leuks kan vinden. Op onverwachte plekken zijn leuke speciaalzaken met artistieke cadeau-artikelen en delicatessen. In heel het centrum zijn betaalbare parkeerplekken te vinden zodat je nooit ver hoeft te lopen naar de auto. In het centrum van de stad ligt het simons plein, hier rondom zijn gezellige horeca zaken waar je een lekker kopje koffie kunt drinken. Ook op zondagen kun je winkelen in Doetinchem, iedere laatste zondag van de maand is namelijk koopzondag.

Doesburg

Het winkelaanbod in het historische stadscentrum van Hanzestad Doesburg kenmerkt zicht door en aantrekkelijke variëteit: bijzondere en gespecialiseerde winkels bieden producten aan die je niet overal vindt. Naast de bijzondere boetiekjes zijn natuurlijk ook de bekendere ketens vertegenwoordigd. De winkels en de leuke eet- en drinkgelegenheden wisselen elkaar af en vomren zo samen de ideale ingrediënten voor een gezellige winkelmiddag. 

Lochem

In het gezellige centrum van Lochem kom je sfeervolle interieurzaken, gezellige boekwinkels en leuke hobbywinkels tegen. Dit kleine stadje heeft de charme van een dorp, met een eigen schouwburg en veel voorzieningen. Lochem heeft ook vele specialiteitenrestaurants, waarbij je kunt kiezen uit de Nederlandse, Franse, Spaanse, Italiaanse, Chinese of zelfs Canadese keuken.