Wooldse Walking Tour

Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1, 7101 DD Winterswijk | Tel: +31 543 745 090 | Toon op kaart

Het buitengebied van Winterswijk staat bekend om zijn prachtige coulissen landschap. Ontdek samen met je lokale gids Freek het landschap en leer de geschiedenis te herkennen. Want het ontstaan van dit landschap, dat was zeker geen toeval!

Het Wooldse landschap is in de loop van de eeuwen gevormd door Scholten, vrije boeren en pachters. Samen hebben zij de buurtschappen gevormd houden ze deze nog steeds levend. Toch kun je in het landschap nog steeds zien hoe de geschiedenis zich in de loop van de eeuwen ontwikkeld heeft. Het landschap zoals het nu is, is namelijk gevormd door een samenspel tussen mens en natuur.

In een 2,5 uur durende wandeling door het Woold krijg je een introductie in het landschap zijn geschiedenis en het leven in een buurtschap. Houd er rekening mee dat een wandeling van ca. 7 km in het buitengebied is, dus goed schoeisel is een vereiste. De wandeling gaat elke week door, ongeacht het aantal deelnemers.

Freek is geboren en getogen in het Woold. Voor zijn studie en werk heeft hij een tijd elders gewoond  maar zijn geboortegrond bleef trekken. Freek weet ontzettend veel over het buitengebied en vertelt hier met veel passie over.

De Wooldse Walking Tour is te reserveren bij het VVV Inspiratiepunt Winterswijk. 

Het startpunt van de wandeling is 't goed Elferdinck, Harkelsweg 2, 7108 BS Winterswijk-Woold.

Website E-mail Telefoon