Boerderijrestaurant Op de Brusse

Brussendijk 4, 7095 BD De Heurne | Tel: +31315659297 | Toon op kaart

Boerderijrestaurant Op de Brusse is een kleinschalig restaurant met keuterboerderij dat zelfvoorzienend is in de ingrediënten voor de gerechten die worden geserveerd. Loop gerust door de moestuin, kas of even langs de scharrelvarkens en de vrij rondlopende kippen. Geniet binnen bij het houtvuur of buiten op het terras naast de koeienweide van een 4-gangen verrassingsdiner met eerlijke pure ingrediënten van eigen erf in moderne gerechten. Een bijzondere ervaring!

Waar kok en gastvrouw ook boer(in) en tuinder zijn

Naast kok en gastvrouw zijn Reinier en Petra dus ook boer(in) en tuinder. Zij oogsten hun eigen groenten, plukken het fruit voor hun gebak, maken unieke Lakenvelder kaas, yoghurt en puddingen van de melk van hun twee Lakenvelder koeien en verwerken de eieren van hun scharrelkippen. Kortom er wordt in het restaurant, bij de kookworkshops en bij de high tea gerechten zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de ingrediënten die de moestuinen en de dieren op dat moment te bieden hebben.

Van grond tot mond

Als gast proef je niet alleen de liefde en aandacht voor het hele proces ‘van grond tot mond’ je beleeft er ook een stuk van mee. Bij aankomst op het erf ervaar je meteen de sfeer van een ouderwetse keuter boerderij. Je loopt langs de moestuin naar de ingang van het restaurant. De kippen scharrelen op het landelijke terras en de koeien staan in de wei ernaast net als de varkens die rondscharrelen in de grote strook groen onder de hazelnootstruiken.

Ook binnen in het restaurant in de knusse landelijke plattelandssfeer te vinden. De deel (stal) is in de oorspronkelijke staat gelaten. Er staan stijlvolle meubels en de sier-strowand maakt het af tot een knus huiskamerrestaurant. In de olde kökken (de originele vroegere woonkeuken) staat een houtgestookt fornuis voor de schouw met de authentieke tegelwand. De steentjesvloer is daar ook origineel en onze nägelhölt, salami-worsten, bacon en hammen hangen in de 'wieme'. Leuk om te zien en te ervaren!

Bijzonder uit eten

De combinatie van boerderij en restaurant in een knusse, gemoedelijke en informele sfeer die daarbij hoort maken uit eten gaan bij Op de Brusse tot een bijzondere gebeurtenis. Kortom… Boerderijrestaurant Op de Brusse voor culinair genieten van eerlijke, pure ingrediënten in moderne gerechten.

Website E-mail Telefoon