De Moezeköttel

Asbroek 2A, 7078 AE Megchelen | Tel: +31315683748 | Toon op kaart

Een stuk oorlogsgeschiedenis van Megchelen.

De Moezeköttel is een gerestaureerde en authentiek ingerichte noodwoning, die in enkele jaren tijd is uitgegroeid tot een begrip, met zelfs internationale allure.

Het kleine (misschien wel het kleinste) openluchtmuseum staat in het buitengebied van Megchelen en geeft een beeld van de situatie, waarin veel inwoners verkeerden direct na de tweede wereldoorlog. Van 1945 tot 1967 bood de woning, met slechts één slaapkamer, onderdak aan 3 verschillende families, waaronder een gezin met 3 kinderen.

De voor dit doel toegevoegde karloods, doet dienst als bezoekersruimte en infocentrum, waar men desgewenst consumpties kan nuttigen en waar goede sanitaire voorzieningen zijn.

De Moezeköttel is tegenwoordig een gewilde pleisterplaats voor fietsers en wandelaars. Er zijn 4 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes ontwikkeld, verkrijgbaar in onze cadeaushop of te downloaden. Groepen kunnen op afspraak worden rondgeleid.

Met het educatieve karakter maakt het project ook onderdeel uit van de Liberation Route. Bovendien zijn er lesprogramma’s ontwikkeld, bestemd voor het onderwijs in Nederland, zowel als in Duitsland.

Kortom: De Moezeköttel vormt een levendig geheel, met een nostalgisch karakter, waar men graag naar toe komt.

Wij heffen geen entree, maar donaties zijn uiteraard meer dan welkom.


 

Website E-mail Telefoon