Van ultieme rust tot uitbundige reuring

Bijna nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap. Als je op je gemak over een van de vele slingerweggetjes rijdt of wandelt, valt het op; na elke bocht verrast het Achterhoekse landschap je met iets nieuws. Authentieke boerderijen, indrukwekkende kastelen, houtwallen, kabbelende beekjes – er is zoveel moois te zien! Naast natuurschoon is er in onze veelzijdige regio ook genoeg te beleven. Bezoek een gave attractie zoals een Klimbos, een inspirerend museum of ga suppen op één van de Achterhoekse rivieren. Blijf overnachten in een karakteristieke B&B of juist op een basic camping midden in de natuur. De gastvrije eigenaren van de verschillende accommodaties geven je graag de leukste tips voor een bijzondere tijd in de Achterhoek. Hier worden waardevolle momenten onvergetelijke herinneringen! #wekijkennaarjeuit

Ontdek de Achterhoek op z'n best!

Of je nu van fietsen of wandelen houdt (of misschien wel van allebei): de Achterhoek is ervoor gemaakt! Kilometers goed onderhouden fiets- en wandelpaden doorkruisen het prachtige coulisselandschap. De fietsersbond heeft de Achterhoek zelfs uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Wij hebben de mooiste routes voor jou uitgestippeld. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Hou je wel van een beetje meer avontuur? Kies dan een uitdagende outdoorroute! Ga je mee?

Er is zoveel te beleven, voor jong én oud!

In de Achterhoek hoef je je geen moment te vervelen. Ook als het weer even tegenzit is er genoeg leuks te doen voor jong én oud! Onze regio heeft een breed scala aan attracties voor je in petto. Van moderne musea tot spelen bij één van de talloze attracties, en van een bezoek aan een middeleeuwse Hanzestad tot proeven en rondkijken bij wijnbouwers en bierbrouwers. Het kan allemaal!

De Achterhoek, de grootste speeltuin van Nederland!

Ook voor kinderen is er genoeg leuks te doen! Wat dacht je van klauteren in een klimbos, waterfietsen door de natuur, wandelen met een ezel of spelen met modder in het blotevoetenland. En dan hebben we het nog niet eens over het grote aantal échte speeltuinen en meer dan 30 avontuurlijke kinderroutes die er zijn. En.. het slapen in een helikopter, piratenboot of pipowagen. Het Kidsgeluk ligt hier voor het oprapen!

Culinair genieten

Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden. Zo staan het najaar en de winter in het teken van Wild eten in de Achterhoek. Menigeen brengt dan een bezoek aan de streek om te genieten van de speciale wildgerechten. Maar ook in andere jaargetijden is er op culinair gebied genoeg te "beleven" in de Achterhoek. De Achterhoekse gastvrijheid is goed te voelen wanneer je de restaurants binnen stapt. En deze gastvrijheid wordt niet alleen uitgedragen door de inwoners, maar ook door de heerlijke gerechten die geserveerd worden.

Slapen als een roos

Het is duidelijk: veel te veel leuks voor één dag! De Achterhoek is dan ook de ultieme bestemming voor een vakantie of weekendje weg. Er zijn genoeg campings, karakteristieke bed & breakfasts, vakantiewoningen en hotels waar je heerlijk kunt overnachten en met volle teugen van de Achterhoekse gastvrijheid kunt genieten! Kies je voor een plekje verscholen in het groen waar je uitkijkt over de weilanden of een charmant hotel midden in een levendige stad? Het kan allemaal! #wekijkennaarjeuit