Fietsroutes in Aalten

Fietsen dOOR VEELZIJDIGE NATUUR, SMALLE STRAATJES EN LANGS HISTORIE

Fietsroutes in Aalten en omgeving

Aalten en omgeving beschikt over verschillende fietsroutes welke je langs een grote diversiteit aan natuur, historie en cultureel erfgoed brengen. Heuvelachtige landschappen met zonnebloemen, historische boerderijen en waterrijke gebieden wisselen elkaar af wanneer je gaat fietsen in Aalten. Bovendien zijn er volop activiteiten te ondernemen tijdens de fietstocht, bijvoorbeeld een bezoek aan het vestingstadje Bredevoort of een pauze in de theetuin. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen bovendien terecht in diverse musea, waaronder het Nationaal Verzetsmuseum in Aalten of het Grensmuseum in Dinxperlo. Vind hieronder jouw fietsroute in de omgeving Aalten en ontdek al wandelend deze mooie gemeente.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Een greep uit de fietsroutes in Aalten

Iedere fietser zal een fietsroute in Aalten vinden die het beste bij hem of haar past, van een recreatieve fietsroute met diverse bezienswaardigheden tot intensieve fietstochten door de natuur. De Prins van Oranje route is een fietsroute welke geschikt is voor ieder niveau en daarom ook met het hele gezin gedaan kan worden. Deze 22 kilometer lange route start vanuit Bredevoort en brengt je onder andere langs watermolen de Berenschot en de Prins van Oranje molen. Wie echter flink wil fietsen in Aalten kan met de Woold en Water route urenlang vooruit. Ontdek tijdens deze route onder andere het Vragenderveen en het buurtschap Woold, waar je meerdere monumenten tegenkomt. De 80-jarige oorlog route is een aanrader voor wie zich in de geschiedenis van de omgeving wil verdiepen. Deze recent geopende fietsroute in Aalten laat je dit historische tijdperk herbeleven door je kennis te laten maken met belangrijke gebeurtenissen in de 80-jarige oorlog. Onder andere het stadsmuseum in Groenlo en burcht tussen Bredevoort en Lievelde komen tijdens deze route aan bod.

Bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens het fietsen in Aalten

Langs de fietsroutes in Aalten en omgeving liggen meerdere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de synagoge, waar je verschillende tentoonstellingen over het jodendom kan bekijken. Of bezoek boerderijmuseum de Neeth, waar je een goed beeld krijgt over het leven op het Aaltense platteland rond het jaar 1900. Wie met kinderen gaat fietsen in Aalten kan een bezoek brengen aan kinderboerderij de Aahof, waterpret beleven in zwembad 'T Walfort of picknicken bij de Slingeplas.