Fietsroutes in Almen

Fiets langs water, door groen buitengebied en over de heide

Fietsen in en rondom Almen

In Almen tref je vooral rust, ruimte en veel groen. Het is een charismatische plek om te fietsen, omdat je zowel natuur als vele bezienswaardigheden in de omgeving kunt combineren. Het charmante dorp dankt zijn bekendheid aan de dichter Staring, waar ook het museum STAAL de focus legt op het werk van deze bekende dichter. Vanuit het dorp kan je direct starten met een van de fietsroutes in Almen. Slinger door de bossen, over de Gorsselse Heide of rijd langs de rivier de Berkel. Er is ontzettend veel mogelijk, fietsen door Almen biedt veel plezier!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsen door het dorpje Almen

In Almen waan je je even in een charmant Frans dorpje. Het museum STAAL is een bekende trekpleister, een mooie plek waar de bekende dichter Staring centraal staat. De gezellige horeca nodigen uit voor een korte pauze tijdens je fietsroute. Stap vervolgens weer op de fiets  en vervolg je fietsroute door omgeving Almen. Kom tijdens je fietstocht in aanraking met de prachtig uitgestrekte natuur, maar fiets ook door oude Hanzesteden zoals Zutphen en Deventer. Hier vind je prachtige monumentale gebouwen die het bekijken meer dan waard zijn.

Fietsroutes in Almen vol bezienswaardigheden

Er is niets zo fijn als je tijdens het fietsen flink om je heen kan kijken. Er zijn tal van fietsroutes rondom Almen waarbij je langs vele bezienswaardigheden wordt geleid. Maar ook de uitgestrekte buitengebieden waar je het ene kasteel na het andere ziet, of royale landgoederen, intieme wijngaarden en de ultieme rust in de natuur.

Fietsen in Almen en de natuur

Heerlijk dwalen over de fietspaden, genietend van de natuur. Dat is natuurlijk erg fijn en perfect voor de fietsliefhebber zoals jij. Fietsen in Almen is bij uitstek geschikt voor men die graag wat van de natuur ziet. Er zijn verschillende fietsroutes rond Almen die je langs het water voeren, door groen buitengebied of door heidegebieden.

Almen ligt in Nationaal Landschap De Graafschap. Het is een geweldige omgeving waar enorm veel burchten staan, maar ook monumentale boerderijen, kastelen tref je hier in de vele fietsroutes in Almen. Trap zeker ook even door de bossen, want hier leven verschillende konijnen, hazen, herten en everzwijnen. Een genot om te spotten!