Fietsroutes in Doetinchem

Door de binnenstad, afwisselende natuurgebieden en langs kastelen

In de gemeente Doetinchem vind je prachtige fietsroutes die je door de binnenstad en de afwisselende natuur rondom Doetinchem leiden. De 750 jaar oude historische stad is gelegen aan de Oude IJssel. Al fietsend over de dijk ontdek je veel moois. Ook voeren de fietsroutes in Doetinchem je natuurlijk door de Kruisbergse bossen en natuurgebieden de Zumpe en de Wrange. Een parel in het Doetinchemse landschap is natuurlijk Kasteel Slangenburg. Vind hieronder jouw fietsroute in Doetinchem en ontdek al fietsend alle hoogtepunten!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsen door de stad Doetinchem

Doetinchem heeft al van oudsher een centrumfunctie. Vroeger als belangrijke markt-en handelsplaats; tegenwoordig onderscheidt Doetinchem zich door een veelzijdig aanbod aan winkels, cultuur, evenementen en horeca. Maak tijdens je fietsroute een tussenstop in Doetinchem en geniet van een lunch op een van de vele terrasjes of bezoek een van de galeries of het stadsmuseum.

Fietsroutes langs kastelen en landgoederen in Doetinchem

De fietsroutes rondom Doetinchem leiden je natuurlijk langs de kastelen en landgoederen in de streek. De fietsroute ‘Stad en land’ start in Doetinchem, maar al snel fiets je in het groene buitengebied. Je fietst langs het 17e eeuwse Kasteel Slangenburg. Hier zijn de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. Het park rondom het kasteel behoort tot de best bewaarde voorbeelden van Nederlandse tuinaanleg uit de zeventiende eeuw. Verderop in de fietsroute kom je langs Havezathe Kemnade, een rijksmonument. Het kasteel wisselde veelvuldig van eigenaar en was onder meer het buitenverblijf van de familie Misset. Onder de toren bevinden zich de keldergewelven, die toegang zouden geven tot een onderaardse gang. Hierna voert de fietsroute je langs Kasteel De Kelder. In oorsprong is dit een havezate uit de zestiende eeuw, die na een brand in 1934 volledig is gerestaureerd. De afwisseling tussen stad, historische gebouwen, bos en weilanden maakt dat je tijdens deze fietstocht je ogen uitkijkt!