Fietsroutes langs de IJssel

Fietsen langs de IJssel & Oude IJssel

Fietsroutes langs de IJssel zijn de beste manier om deze door het groene landschap meanderende rivier te leren kennen. Tijdens een fietsroute langs de IJssel kom je op de meest idyllische plekjes, doe je de Hanzensteden en pittoreske dorpjes aan én ontdek je de schitterende natuur! De fietsroutes langs de IJssel in de Achterhoek, met het schitterende coulisselandschap, zijn heel divers met steeds een andere insteek. Zo is er de pontjes fietsroute IJssel, peddel je door de veelzijdige uiterwaarden van de rivier om vogels te spotten of kun je fietsen langs de IJssel vanaf Doesburg. Heb je er al zin in? Kies je favoriete fietsroute langs de IJssel hieronder uit en ontdek dit unieke stukje Nederland!

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Fietsroutes Hanzesteden langs de IJssel

Één van de factoren waarom fietsroutes langs de IJssel zo geliefd zijn, is het feit dat er meerdere Hanzesteden zijn. De prachtige trajecten om te fietsen langs de IJssel hebben fantastische tussenstops en de fietsroute Hanzesteden langs de IJssel wordt dan ook beschouwd als één van de mooiste trajecten in ons land. Het hele traject om te fietsen langs de IJssel en de Hanzesteden loopt helemaal tot Kampen. Een deel daarvan ligt in de Achterhoek. Zo kun je bijvoorbeeld een tocht tussen de Hanzesteden Zutphen en Doesburg maken of fietsen langs de IJssel vanaf Zutphen naar Deventer.

Fietsen langs de Oude IJssel

Fietsen langs de IJssel, kan ook bij de zijtak daarvan; de Oude IJssel. Haar loop, via Doetinchem tot de idyllische Hanzestad Doesburg, vormt een uniek decor voor onvergetelijke tochten. Fietsend langs de Oude IJssel ontdek je langs dorpjes, landgoederen en veel meer.

Pontjes fietsroute IJssel

Ook de veerpontjesroute is erg leuk om te rijden. Je steekt tijdens je fietsroute langs de IJssel steeds het water over met een pontje: de leukste manier om de rivierloop te volgen en al het mooist aan haar oevers te ontdekken. Start bijvoorbeeld in Bronkhorst, peddel door de Achterhoek en een stuk over de Veluwe. Zo kun je steeds aan de andere kant van het water fietsen langs de IJssel en heb je elke keer een ander uitzicht op het prachtige landschap van de Achterhoek!