Kamperen in de Achterhoek

met het hele gezin

8 succesingrediënten

Op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin? Kamperen in de Achterhoek, één van de Gelderse Streken, is altijd een goed idee! Want in de Achterhoek vind je genoeg campings en vakantieparken waar de belangrijkste ingrediënten aanwezig zijn voor een heerlijke gezinsvakantie.

Of je nu kleine of al wat grotere kinderen hebt, bij de keuze van een vakantiebestemming is het wel zo handig om ook met hun wensen rekening te houden. We zetten de 8 belangrijkste ingrediënten voor een fijne familievakantie voor je op een rijtje: 

 1. Niet te ver rijden
  Hoeveel iPads en luisterboeken er ook meegaan, de meeste kinderen doe je niet echt een plezier met een autorit van twee dagen. En je bespaart jezelf ook behoorlijk wat stress als je een bestemming dichtbij kiest. Kom bijvoorbeeld kamperen in de Achterhoek!
 2. Een goede slaapplek
  Hebben jullie zelf geen tent of caravan? Geen probleem! Bij veel campings in de Achterhoek kun je een huisje, chalet of tent huren. Jullie vakantie wordt echt onvergetelijk als je kiest voor een heel bijzondere accommodatie, zoals een slaapvat, een boomhut of zelfs een helikopter of vliegtuig!  
 3. Een zwembad
  Is er een zwembad op de camping, dan heb je al snel geen kind meer aan ze! Je hebt ruime keus als je op zoek bent naar een camping met zwembad in de Achterhoek. Van klein peuterbadje in de openlucht tot subtropisch zwemparadijs met glijbanen en wildwaterbaan: waar doe je jouw kinderen het grootste plezier mee? 
 4. Speelkameraadjes
  Komen jullie kamperen in de Achterhoek, dan weet je zeker dat je kind snel nieuwe vriendjes maakt. Op veel campings worden leuke dingen georganiseerd voor de kinderen. De velden zijn bovendien ruim en open opgezet. Maar tegelijkertijd geniet je als ouders van voldoende privacy.  
 5. Eigen sanitair
  Met kleine kinderen is het best een gedoe om telkens naar het sanitairgebouw te lopen. Vooral als ze nog niet (of nog maar net) zindelijk zijn. Kies dan voor een camping in de Achterhoek met privé-sanitair. Je hebt dan een eigen douche, toilet en wastafel meteen naast je kampeerplek. Ook voor grote kinderen en volwassenen superfijn trouwens! 
 6. Genoeg te doen op de camping
  Op de campings in de Achterhoek is ontzettend veel te doen voor het hele gezin. Er zijn vaak meerdere speeltuintjes, een zwembad en een sportveld, maar soms ook een kinderboerderij, een indoorspeeltuin of een zwemvijver. Op veel campings is tijdens de schoolvakanties bovendien een animatieteam aanwezig. 
 7. Genoeg te doen buiten de camping
  Voor zowel jonge als oudere kinderen heeft de Achterhoek veel leuks te bieden. Met de kleintjes ga je bijvoorbeeld naar een van de indoor speeltuinen in de regio, met wat oudere kinderen ga je naar een van de attracties. Probeer ook eens zo’n gave kinderroute die je met je smartphone loopt. Of pak de mountainbike voor een avontuurlijke route door de omgeving. 
 8. Boek een 'Van camping naar camping' arrangement
  Probeer ook eens een van de nieuwe arrangementen ‘Van camping naar camping’. Je verblijft in luxe huuraccommodaties op verschillende campings in de Achterhoek en ziet het mooiste van de regio. Zo wordt kamperen nóg leuker!

Tip!

“Download zeker ook even de Kidsgeluk Achterhoek App! Hiermee ontdek je niet alleen de leukste gezinscampings, maar ook alle gave attracties, avontuurlijke kinderroutes en kindvriendelijke adresjes in de buurt van je camping. Als je meerdere deelnemende attracties bezoekt, kun je bovendien sparen voor een leuke verrassing.”