Musea Zutphen

's-Gravenhof 4, 7201 DN Zutphen | Tel: +31575516878 | Toon op kaart

Bezoek de vernieuwde Musea Zutphen, in het Hof van Heeckeren, in de prachtige historische binnenstad van Hanzestad Zutphen.

Een bezoek aan Hanzestad Zutphen is niet compleet zonder een bezoek aan de vernieuwde Musea Zutphen in het historisch stadshart.

De Musea Zutphen – het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak - zijn gehuisvest in het prachtige 17e rijksmonumentale stadspaleis het ‘Hof van Heeckeren’. Geschiedenis, cultuurhistorie, beeldende kunst en actualiteit komen hierin samen. Het stadspaleis ligt aan het oudste plein van Zutphen: het ’s Gravenhof, waar de geschiedenis van de stad en van de provincie Gelderland begon.

Via het schelpenpoortje waarin meer dan 10.000 schelpen zijn verwerkt, komt u in de fraai vormgegeven museumtuin met terras. Via de tuin kunt u rechts naar de orangerie met de entree, museumwinkel en auditorium en links naar de ingang van het gezellige museumcafé.

Het Stedelijk Museum Zutphen vertelt ‘Het verhaal van Zutphen’ chronologisch en thematisch in de middeleeuwse kelder en op de begane grond van het Hof van Heeckeren met gebruikmaking van unieke objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties.

Op de eerste etage maakt Museum Henriette Polak haar reputatie waar als hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland met oog voor hedendaags talent.

Website E-mail Telefoon