Restaurant Van Hal

Grensweg 13, 7083 AM Voorst Oude IJsselstreek | Tel: +31315681262 | Toon op kaart

Dit uit 1867 stammende familiebedrijf en reeds 50-jarig bestaande restaurant vindt u tussen de kerkdorpen Gendringen en Dinxperlo, geheel tussen de bossen en weilanden, waar u van lunch tot diner, van hap en trap tot geheel verzorgde dag terecht kunt. Voor a la carte, maar ook voor een geheel verzorgd feest.

Restaurant Van Hal is gevestigd in de buurtschap Voorst bij Gendringen. Voorst telt ongeveer 300 inwoners, maar heeft geen school, kerk of winkel.

In 1868 werd Bernard Stapelbroek de eerste molenaar op de Voorstse molen. In 1876 trouwde Bernard met Elisabeth Brus en gingen zij wonen in hun nieuwe huis aan de Voorstsestraat 34 (nu Grensweg). Op 13 mei 1899 trouwde hun dochter, Theodora Stapelbroek, met Johannes Hubertus van Hal.

Tot dan toe bestond het familiebedrijf uit een maalderij, koffieschenkerij en een bakkerij. In 1905 verkreeg Johannes van Hal een vergunning tot "verkoop van sterke drank in het klein". Vanaf dat moment werd er drank verkocht in een vertrek van het toenmalige huis en Café Van Hal was een feit.

In 1908 kreeg Johannes een vergunning tot het bouwen van een schuur, die men gebruikte als zaaddrogerij. Later in 1933 werd de schuur achter de maalderij en bakkerij verbouwd tot zaal en werd deze gebruikt als buurtschapsfunctie en voor feesten. Begin jaren '50 begonnen Riek en Frans van Hal met het serveren van "'t halve haantje". Het halve haantje was een succes en in 1958 werd Van Hal officiëel Restaurant Van Hal.

In 1952 stopte de korenmaalderij en in 1964 ook de bakkerij, ook die ruimtes zijn toen toegevoegd aan het restaurant.

De Voorstsestraat heet tegenwoordig de Grensweg, maar Restaurant Van Hal serveert nog steeds 't halve haantje met veel plezier. Wat we bij Van Hal ook nooit verloren hebben laten gaan, is de Achterhoekse gemoedelijkheid, want die staat hier nog steeds hoog in het vaandel. Door de jaren heen is onze menukaart uitgebreid tot wel zo'n 80 gerechten.

Naast een uitgebreide menukaart organiseren wij graag een feest op maat voor u, van een intiem diner tot uw personeelsfeest, wij zijn van alle markten thuis.

Website E-mail Telefoon