Het Servettenhuis / De witte lelie

Hijinkhoekweg 33, 7108 BE Woold | Tel: +31 543 750 260 | Toon op kaart

Op een prachtige locatie in Winterswijk-Woold ligt de boerderij van Carla en Ronald Mullié. Het woonhuis/atelier van het kunstenaarsechtpaar, het "Servettenhuis", is met een rondleiding te bezoeken; de muren zijn behangen met papieren servetten en het huis wordt gedomineerd door verzamelingen brocante, antiek, kunst en naturalia. Het bijzondere interieur stond al in diverse binnen- en buitenlandse woontijdschriften.

In de pas gerestaureerde museumwinkel zijn allerlei Servettenhuis-gerelateerde producten te koop en tevens het hele assortiment De Witte Lelie-streekproducten, waaronder likeuren, jams, thee, kruiden, serveerplanken, krukjes en snijplanken. Bijzonder is dat alles hier geproduceerd wordt door het bedrijf van Carla en Ronald zelf.

De gezellige theetuin rond de boerderij biedt veel ruimte en zitgelegenheid. Je kunt overal vrij rondlopen; de moestuin, de kas, de boomgaard en alle andere verschillende tuinen. Overal staan zitjes voor de bezoekers. In de museumwinkel kun je bestellen voor de theetuin.

In de zomermaanden organiseren Carla en Ronald meerdaagse schildercursussen. Met Ronald's 25-jarige ervaring op dit gebied krijg je als deelnemer niet alleen professionele begeleiding bij het schilderen maar wordt er ook voor gezelligheid gezorgd; een uitgebreide lunch en iedere dag een afsluitende werkbespreking met een hapje en een drankje behoren tot de vaste ingredienten. Voor data en info bezoek onze website www.mullie-dallinga.nl

Website Telefoon