Wandelroutes in Gorssel

LANGS HEIDEVELDEN EN DOOR UITGESTREKTE BOSSEN

In de omgeving van Gorssel vind je prachtige wandelroutes. De uiterwaarden, heide en weelderige bossen rondom Gorssel maken een mooie combinatie om te wandelen. Pauzeer tijdens het wandelen op één van de gezellige terrasjes van Gorssel en breng een bezoek aan Museum MORE; het grootste museum voor Nederlands modern realisme. Vind hieronder jouw wandelroute in Gorssel en ontdek al wandelt al het moois van deze Achterhoekse plaats.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Wandelen door Gorssel, langs heidevelden en uitgestrekte bossen

De wandelroute ‘Gorsselse Heideroute’ neemt je mee door de prachtige omgeving van Gorssel en Joppe. Wandel langs heidevelden en door uitgestrekte bossen. Liever wat langer wandelen? Kies dan voor de ‘Drie Kieftenroute’. Deze wandelroute voert je over verharde paden en wegen van Gorssel richting Harfsen en Bathmen. Je wandelt langs de IJssel, de heide en door de Gorsselse bossen. De benaming van deze wandelroute verwijst naar een pleisterplaats, een herberg van vroeger: ‘De Drie Kieften’.   

Wandelroute langs Gorssels Goed

De historische kern van het dorp Gorssel dateert al uit 1253. De wandelroute 'Gorssels Goed' brengt je langs diverse monumenten en bezienswaardigheden in en rondom Gorssel met als highlight Museum MORE, het grootste museum voor Nederlands modern realisme. Slinger via wandelpaden en rustige weggetjes door het dorp Gorssel. Wandel langs prachtige gebouwen die je herinneren aan vervlogen tijden, stadsboerderijen, statige villa’s en een oud tramstation.