Wandelroutes in Laren

Geniet van rust, ruimte, natuur en historische gebouwen

Wandelroutes omgeving Laren

Rust, ruimte en natuur, dit zijn woorden die zeker langskomen als je ervoor kiest om te gaan wandelen in Laren. Er zijn in de omgeving van Laren geweldige wandelroutes te vinden. Kies een van onderstaande gemarkeerde wandelroutes en wandel bijvoorbeeld langs Huis Verwolde, net buiten Laren, hier is de omgeving werkelijk adembenemend. Of stippel je eigen wandelroute uit via het keuzepuntensysteem en kies zelf de lengte en wat je wil ontdekken tijdens het wandelen in Laren. Er is voor elk wat wils! 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Ontdek de schoonheid van Laren te voet

Laren is een pittoresk dorpje tussen de steden Zutphen en Lochem. Dit Achterhoekse plaatsje heeft veel als het gaat om ruimte, historische gebouwen en mooie bezienswaardigheden. Daarnaast vind je er gezellige horeca om tijdens je wandeltocht even uit te rusten. 

Bezienswaardigheden langs de wandelroutes in Laren

Tijdens het wandelen door Laren en haar omgeving kun je zomaar de volgende highlights langs de route tegenkomen:

  • Huis Verwolde - Dit kasteel uit 1776 staat op een gigantisch landgoed, waar in de aangrenzende tuin en park een wandelroute is uitgezet. Een must-see als je gaat wandelen in Laren!
  • De Staringkoepel - Als je langs de rivier de Berkel wandelt zie je een 19de eeuwse theekoepel genaamd de Staringkoepel. De koepel is gebouwd rond 1850 voor de dochter van bekende dichter en schrijver Staring.
  • De kerk - Tijdens het wandelen door het centrum van Laren kom je langs deze bijzondere kerk, letterlijk het stralende middelpunt van dit Achterhoekse dorp. Ontworpen door architect van Zalingen en met financiële hulp van de overheid gebouwd. Helaas werd deze ‘waterstaatskerk’ beschadigd in de Tweede Wereldoorlog, maar daarna gelukkig weer in ere hersteld.
  • Het station - Een bijzonder erfgoed; dit eeuwenoude station dat stamt uit 1865.

Wandelen in Laren; een aanrader!

Laren, een dorpje in een groene omgeving doorspekt met geschiedenis en rust. Snuif de historie op en ontdek al wandelend al het moois!