Wandelroutes in Zelhem

Wandelen door een uitgestrekt landschap

Wandelroutes in Zelhem en omgeving

Zelhem is een plaats in de gemeente Bronckhorst, welke gekenmerkt wordt door een gezellig centrum en rondom uitgestrekte landschappen met grazende koeien en historische boerderijen. Wie gaat wandelen rond Zelhem zal kennismaken met een afwisselende natuur. Waar je het ene moment in heuvelachtig gebied loopt, zal je even later door een groen bos wandelen. Bovendien zijn er diverse activiteiten te doen langs de wandelroutes, bijvoorbeeld het bezoeken van de beeldentuin of een wijngaard. Zowel jong als oud hoeven zich geen moment te vervelen tijdens het wandelen in Zelhem. Vind hieronder jouw wandelroute in Zelhem.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Afwisselende wandelroutes in Zelhem

Voor wandelaars van ieder niveau zijn leuke wandelroutes in Zelhem beschikbaar. Het Boelekeerlspad is een wandelroute van zes kilometer die door een waterrijk gebied voert. Mede door het vele water zijn er langs deze route opgehoogde dijken te vinden. Bovendien kan je zowel vroegere als nieuw aangelegde natuur langs de wandelpaden vinden. Wil je liever wat langer wandelen? De Olden spoorbaan route leidt je langs diverse natuurgebieden, waaronder de Halse rug en het Wolfersveen. Daarnaast maak je kennis met de vroegere spoorlijn die tussen 1885 en 1975 dienst deed als goederenlijn tussen Ruurlo en Doetinchem. Ten slotte leer je tijdens deze wandelroute ook het centrum van Zelhem goed kennen. Voor de fanatieke wandelaar is er ook een Nordic walking route, die je een gevarieerde wandeltocht laat beleven. Van het bos tot uitgestrekte akkers en de 43 meter hoge Langenberg, waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Bezienswaardigheden tijdens het wandelen in Zelhem

Langs de wandelroutes in Zelhem is er volop de mogelijkheid om even te ontspannen. Bij de ezelstal kan je bijvoorbeeld een ommetje maken met ezels of alpaca's. In het centrum zijn diverse horecagelegenheden waar je even op adem te komen onder het genot van een verfrissend drankje, of kan je een bezoek brengen aan museum Smedekinck. Deze boerderij laat je onderdompelen in de geschiedenis van Zelhem en haar bevolking. Bovendien kan je ook de kruidentuin met bijenstal bezoeken of met het hele gezin deelnemen aan de escaperoute. Genoeg te doen dus langs de wandelroutes in Zelhem.