Wijngaard Schepershof

Slatmansweg 6a, 7141 LD Groenlo | Tel: +31544464246 | Toon op kaart

Net buiten de bebouwde kom van de vestingstad Groenlo wordt u aangenaam verrast door de landelijke boerderij met siertuin en wijngaard Schepershof van Frans en Sylvia Sonderen. Hier vindt u hier ook een boomgaard met hoogstam fruitbomen van oud-Hollandse rassen en een authentieke moestuin.

Hierin staan ook de bijenkassen die voor een goede bevruchting van de fruitbomen zorgen. In de wijngaard zijn wijndruiven en tafeldruiven aangeplant. De wijndruiven worden in het najaar met collega’s van de Verenigde Achterhoekse wijnbouwers verwerkt tot kwaliteitswijnen. Van 2007 tot 2010 zijn vele wijnen onderscheiden met een medaille op de Nederlandse wijnkeuring. De witte Solaris wijn heeft in 2010 een gouden medaille behaald bij de wijnkeuring in Berlijn.

U kunt hier heerlijk wandelen door de tuin, boomgaard en wijngaard. Tijdens de wandeling zult u veel rozen tegen komen in de perken, maar ook in de aparte verkoopruimte die voor de rozen is gecreëerd. Na een ontspannende wandeling kan in de proefruimte genoten worden van een kopje koffie en thee, of van heerlijke Achterhoekse wijn.

Neem ook een kijkje in onze gezellig aangeklede brocante (web)winkel. Op afspraak rondleidingen en proeverijen eventueel in combinatie met een uitgebreider arrangement op maat. Van 1 mei tot 1 oktober elke woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend voor verkoop van wijnen, rozen en individueel bezoek. Vanaf 1 

oktober tot en met 1 mei op vrijdag en zaterdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Bellen voor een afspraak mag ook.

Wijngaard Schepershof ligt ten zuiden van Groenlo, aan de weg naar Lievelde. Gelegen bij fietsknooppunt 39. Volg vanaf knooppunt 39 ca. 2 km de Lievelderweg richting Lievelde (ca. 2 km van de wijnroute).

Website E-mail Telefoon