5 tips in de Achterhoek

voor tijdens de paasdagen

De paasdagen staan voor de deur! Ga tijdens Pasen op pad in de Achterhoek. Kijk naar The Passion op Witte Donderdag, boek een van de meerdaagse arrangementen of maak een heerlijke fiets- of wandeltocht. Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

1. The Passion 2022

De twaalfde editie van het KRO-NCRV-programma The Passion komt dit jaar live vanuit het centrum van Doetinchem! Geniet van de live uitzending op Witte Donderdag 14 april 2022 om 20.30 uur op NPO1. The Passion in Doetinchem is dit jaar zonder publiek. Wel worden erop verschillende locaties in Doetinchem evenementen gehouden waar samen gekeken kan worden naar dit evenement. Hier kun je zien waar je samen naar The Passion kunt kijken.

2. Wandelen & fietsen

Het wordt heerlijk weer om lekker een stuk te gaan wandelen of fietsen tijdens de paasdagen. In de gratis Achterhoek Routes app en op Achterhoek.nl/routes vind je een breed aanbod van de mooiste routes. Tip: fiets over de Achterhoekse kerkenpaden en fiets langs weilanden, langs slootjes, over bruggetjes en door bossen en ontdek de verborgen plekjes in de Achterhoek! Wil je een avontuurlijke wandeling maken? Dan is wandelen over een Klompenpad echt een aanrader!

3. Op stap met de knapzak

In de Achterhoek is er genoeg te beleven voor kinderen. Ga tijdens Pasen eropuit met de kinderen en kies een van de ruim 30 avontuurlijke kinderroutes in de Achterhoek. Tip van ons: ga op stap met de knapzak! Met deze wandelroute bij Huis Verwolde in Laren krijg je een boerenknapzak aan een tak bij het starten van de wandeling. In de knapzak zitten verschillende handige dingen die je nodig hebt tijdens de wandelroute. Deze wandeltocht, voor kinderen met hun ouders of opa en oma, door de natuur van Verwolde speelt hier op in.

4. Bezoek een van de vele musea of stap op de mountainbike

Laat je inspireren en breng een bezoek een van de leukste musea in de Achterhoek tijdens de paasdagen! Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar boeiende verhalen en leer meer over de cultuur en de geschiedenis van de regio. Wil je wat meer actie? Stap op de mountainbike! Of je nu een getrainde mountainbiker bent of voor het eerst wil mountainbiken: met de verschillende landschapstypen en routeniveaus vind je hier voor ieder wat wils. Hier vind je alle MTB routes in de Achterhoek. 

5. Boek een van de meerdaagse arrangementen 

Verblijf langer in de Achterhoek tijdens de paasdagen en boek een van de meerdaagse arrangementen. Denk eens aan een heerlijk 'van hotel naar hotel' arrangement of een van de nieuwe kampeerarrangementen. Ontdek tijdens je verblijf de mooiste plekjes in de Achterhoek! Na een actieve dag in de buitenlucht kom je aan in het hotel of op de camping waar je geniet van verschillende faciliteiten.