Achterhoeks Coulissenpad

Haarlo

4.70 Km 00:56 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Uitvalsbasis voor deze mooie wandelroute van 5 kilometer lang, is Hotel Café Restaurant Prinsen. Dit familiebedrijf ligt midden in het rustige dorpje Haarlo. Met zijn terrassen, café, restaurant, zalen en kindvriendelijke speeltuin is deze horecazaak al generaties lang een begrip in de Achterhoek. Vanaf hier wandel je het buitengebied van Haarlo in, waar je het typische Achterhoekse coulisselandschap op z’n best ziet. Volg de gele voetstapjes.

Haarlo

Haarlo is een kerkdorp van Borculo, aan de rivier de Berkel. In 1980 kreeg het dorp landelijke bekendheid door de vondst van 1100 munten uit de dertiende eeuw. Een deel van die munten is te zien in Museum De Scheper in Eibergen.

Kerk de Kluntjespot Haarlo

De Oude Kerk van Haarlo is een klein achtkantig kerkje, bijgenaamd de Kluntjespot. Deze naam komt van de achtkantige (suiker)klontjespot, die vroeger in veel huishoudens werd gebruikt. Het kerkje staat tussen statige eikenbomen op een natuurlijke verhoging aan de rand van het dorp.

Rivier de Berkel

De rivier de Berkel ontspringt in Duitsland in Billerbeck. Via Eibergen, Borculo, Lochem en Almen mondt de rivier bij Zutphen uit in de IJssel. Laat je eens meevoeren over de Berkel met een van de berkelzompen.

Recreatiegebied Hambroekplas

Op dit recreatiegebied kun je op een warme dag heerlijk zonnen en zwemmen. Er is een gezellig strand, een strandpaviljoen en een hotel-restaurant. Je kunt er het hele jaar terecht voor een wandeling om de plas.

Landgoed Erve Wolink

Op dit landgoed is het verleden goed voelbaar. Belangrijke elementen in het landschap zijn de monumentale hoeve, de oorspronkelijke perceelindeling, de singels en houtwallen. In dit gebied komen veel verschillende vogels voor, er zijn meer dan zestig soorten geteld.

Lees meer
Natuur

TOP Prinsen

Eibergseweg 13
L70
I48
I60
I46
L75
L16
L13
L27
L81
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route