TOP Prinsen

Eibergseweg 13, 7273 SP Haarlo | Toon op kaart

Rondom de Kluntjespot.

Omgeving Haarlo

Haarlo wordt aan de noordzijde begrensd door het riviertje de Berkel. De omgeving van Haarlo kenmerkt zich, net als de rest van de Achterhoek, door het mooie coulissenlandschap en leent zich prima tot het maken van prachtige wandel- en fietstochten.

Erve Wolink

Haarlo kent veel oude boerderijen. Eén daarvan is Erve Wolink, een karakteristieke boerenhoeve uit 1770. Deze boerderij, in het Wolinkbos gelegen, is een beschermd monument en in bezit van het Gelders Landschap.

Kluntjespot

Haarlo bezit een koepelkerk die ook wel om z’n vorm “de Kluntjespot” (dialect voor suikerpot) wordt genoemd. De kerk is op een terp gebouwd en ligt verscholen achter het groen van statige eiken. Voor de kerk staat het beeldje van “de rustende landbouwer” vervaardigd door beeldhouwer P.B. Renes uit Haarlo.

Hotel Café Restaurant Prinsen

Hotel Café Restaurant Prinsen ligt midden in het rustige dorpje Haarlo en is centraal gelegen in de gemeente Berkelland. Het familiebedrijf (sinds 1864) is met zijn terrassen, café, restaurant, zalen en de kindvriendelijke speeltuin al generaties lang een begrip in de Achterhoek. Sinds 1997 beschikt HCR Prinsen ook over 9 hotelkamers die van alle gemakken zijn voorzien.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 43 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

Fietsroutes

Wandelroutes

Steproute