Volg deze borden:
Kies hieronder jouw startpunt:
De Akkermansbeekroute loopt deels door Terborg en Gaanderen over de Paasberg en langs Natuurpark Akkermansbeek en daarnaast grotendeels over de buitenwegen ten noordoosten van deze beide dorpen. Volg de rode voetstapjes.
Naast de hoofdwinkelstraat heeft het centrum in Terborg een plein met diverse horeca, het Sint Jorisplein. Het aanbod varieert van wat klassiekere zaken zoals hotel-restaurant De Roode Leeuw tot de moderne eetcafé-bar De Compagnons en van grand-café Van der Eem tot het kleurrijke Lunchroom Met Liefde.
Natuurpark Akkermansbeek ligt tussen de dorpen Gaanderen en Terborg en is ongeveer vijf hectare groot. Het ontwerp voor het natuurpark is zo opgezet dat de natuur alle kans krijgt om zich te ontwikkelen en de recreant alle mogelijkheden om hiervan te genieten. Het bestaat uit een wandel- en natuurgebied en een dieren- en speelweide. Een bijzonder speelelement is het klimparcours dat is aangelegd in een bestaand dennenbosje. Dit parcours is vrij toegankelijk en bestaat uit zes klimonderdelen.
De Paasberg in Terborg is een natuurlijke heuvel gelegen tussen de Paasberglaan en 't Veld in het zuidoosten van Terborg. De berg is een oud rivierduinencomplex, opgewaaid in de laatste ijstijd (10.000 tot 13.000 jaar geleden), toen niet de Oude IJssel, maar een voorloper van de Rijn door het gebied stroomde.
In het verleden was de Paasberg groter. De Paasberg liep toen door in noordwestelijke richting en heeft toen waarschijnlijk in verbinding gestaan met de heuvels van Gaanderen. Bij grondboringen zijn in het centrum van Terborg resten van de rivierduin gevonden. Dit rivierduinencomplex is erg zeldzaam en daarom van grote aardkundige waarde.
Tegenwoordig is de Paasberg vier hectare groot. Het zuidwestelijke deel van het natuurgebied grenst aan het grondgebied van kasteel Wisch, de zogeheten "Wei van Wisch". Kasteel Huis Wisch is particulier eigendom. Het bezoeken ervan kan alleen met speciale afvaarten van de Iesselganger, een elektrische rondvaartfluisterboot die vertrekt vanaf de aanlegsteiger vanaf het DRU Industriepark in Ulft.
In het verleden was de Paasberg kaal en tot 1921 stond er een molen op de top. Tegenwoordig is de Paasberg begroeid met bomen (veel beuken) en staan er drie villa's op de berg.