Bolderroute

Doetinchem

3.68 Km 00:44 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Ontdek het bosrijke buitengebied van Doetinchem! Je start je route bij ’t Onland, een nostalgisch restaurant met een uitgebreide menukaart, een landelijk tuinterras en voldoende parkeergelegenheid. Vanaf hier maak je een mooi rondje van 4 kilometer. Je komt onder andere door Natuurpark De Koekendaal. Hier staan voldoende picknickbankjes voor een uitgebreide pauze. Volg de blauwe bolderkar bordjes.

Doetinchem

Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en drie molens. In het centrum heb je ruim de keuze uit leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Natuurpark De Koekendaal

In dit park tussen Doetinchem en Gaanderen is voor jong en oud iets te beleven. Er is onder andere een grote speeltuin, een dierenweide en een kruidenboerderij. Ook zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Het park is ook goed bereikbaar met een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Recreatiepark de Wrange

Deze kleinschalige camping ligt midden in het groen en heeft goede voorzieningen, zoals een verwarmd zwembad met apart kleuterbad, een wasserette en een modern sanitairgebouw. Vanaf het park loop je zo De Koekendaal in.

Kasteel Slangenburg

Van dit zeventiende-eeuwse kasteel zijn de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. Het park rondom het kasteel behoort tot de best bewaarde voorbeelden van Nederlandse tuinaanleg uit de zeventiende eeuw.

Orangerie de Pol

Dit restaurant is gevestigd in een glazen kas, in bosrijk gebied aan de rand van Doetinchem. Binnen en buiten lopen in elkaar over en dat zorgt voor een bijzondere beleving. In de gerechten proef je het seizoen

Lees meer

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route