Döttinkraederoute

& Winterswijk
9.50 Km 02:15 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

De route voert je door Dottinkraede en komt langs prachtig woud, wijn en water. Typisch Achterhoek, vol fraaie loofbossen, struiken en beekjes. 

Deze route is gemarkeerd met bordjes met rode voetstapjes

Startpunt Camping ’t Wieskamp

Ga linksaf de Kobstederweg op. Steek de Schaapsweg over en volg de groene bordjes tot keuzepunt G40, ga dan rechtsaf en volg de bordjes met rode voetstapjes.

Dottinkraede

De route begint bij het loofbos Dottinkraede aan de Ratumse Beek. Dit Nationale Landschap Winterswijk is een gebied van bijna 22.000 hectare groot.

Wijngaard Hesselink

Tussen de palm- en olijfbomen met uitzicht op de wijngaard bevindt zich Wijngaard Hesselink. Het ligt in het idyllische cultuurlandschap aan de weg van Winterswijk naar Vreden. Met keuze uit ongeveer 15 verschillende wijnen is Hesselink winnaar van diverse medailles voor hun heerlijke wijnen.

De Ratumse Beek

De Ratumse Beek verbindt het bos van Dottinkraede met het aangrenzende natuurgebied Bonnink. Langs de beek zie je kleine heksenkruiden, slanke sleutelbloemen en ruige klokjes staan.

Gossink

De fraaie boerderijen Gossink en Nieuw Gossink hebben een prachtige omgeving. Met veel afwisselend terrein met bossen, bouwland en weiland is dit een geliefde omgeving om te fietsen en te wandelen. Ook zijn er parkachtige elementen als lanen en vijvers. De helft van het Gossink is bos van hoog opgaande eiken en oud grove-dennenbos.

Boldersbeek

De Ratumse Beek gaat over in de Boldersbeek, de laatste beek van deze route.

Startpunten

SP01 Te Paske
Veldboomweg 13
Winterswijk Ratum
SP13 't Wieskamp
Kobstederweg 13
Winterswijk Henxel
Restaurant de Voortwisch
Vredenseweg 150
Winterswijk Huppel

Deel deze route